• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Havada grev başladı

Hava-İş Sendikası’nın Basın Açıklamasına Destek

Hava-İş Sendikası 15 Mayıs 2013 saat 03.00′da greve çıkmasının ardından, sabah saat 10.00′da basın açıklaması gerçekleştirdi.  Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü önünde yapılan açıklamaya, çok sayıda sendika, demokratik kitle örgütü ve basın emekçisi destek verdi.

15.05.2013

Hava-İş Sendikası 15 Mayıs 2013 saat 03.00′da greve çıkmasının ardından, sabah saat 10.00′da basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasının Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali A Kapısı önünde yapılması planlanmıştı ancak, emniyet güçlerinin bu bölgeyi işgal etmeleri ve grevcileri buraya yaklaştırmamaları sebebiyle açıklama Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü önünde yapıldı.

Hava-İş üyelerinin yanındayız

Birçok sendikanın ve demokratik kitle örgütünün destek verdiği basın açıklamasında, Hava-İş Sendikası Genel Başkan’ı Atilay Ayçin’in yanı sıra sendikamız Genel Başkanı ve Sendikal Güç Birliği Platformu Dönem Sözcüsü Bilal Çetintaş ile DİSK Genel Başkanı Kani Beko da söz aldılar.

Tüm konuşmacılar, hükümeti ve THY yönetimini grev kırıcı tutumlarından vazgeçmeye ve çalışanların yasal hakkı olan grevi engellememeye davet ettiler.  SGBP dönem sözcüsü Bilal Çetintaş, Sendikal Güç Birliği Platformu olarak haklı davalarında Hava-İş Sendikası üyelerinin yanlarında olduğunu söyledi.

Kaynak: Kristal-İş Sendikası