• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

SGBP’den Uyarı Eylemleri:

Haydi sesimizi yükseltmeye

Gezi Parkı'nda başlayan ve hükümetin anti- demokratik uygulamalarına karşı tepkiye dönüşerek ülkenin her tarafına  yayılan protestolar baskı ve şiddetle durdurulmaya çalışılıyor.  THY grevinde ise  işçilere karşı uygulanan grev kırıcı tutum da devam ediyor. Hükümetin emeğe ve halka karşı yürüttüğü baskılara karşı çıkan  SGBP'na bağlı sendikalar  5 Haziran Çarşamba günü örgütlü olduğu işyerlerinde bir dizi eylem yapacak.


 

04.06.2013

Hükümetin halkın taleplerine kulak tıkayarak Taksim Gezi Parkı’nı sermayeye peşkeş çekmesine karşı yükselen tepkiler baskı ve şiddetle sonlandırılmak isteniyor. 31 Mayıs 2013 günü başlayan protestolarda hükümet halka karşı yürüttüğü eylemlerini ve polis şiddetini devam ettirmektedir. Barışçıl eylemler gerçekleştiren halka, öğrencilere, ev kadınlarına, işçiye, memura, emekliye karşı yürütülen baskılar sürmektedir.

İş yavaşlatma

Öte yandan devam etmekte olan THY grevinde, işçilere karşı hükümet tarafından uygulanan grev kırıcı tutum devam etmektedir. Hükümet hukuksuz uygulamalar yapmakta, sermayenin yanında yer almaktadır. THY yönetimi ve hükümet sendikayla anlaşmaya yanaşmamakta, yargı eliyle işe iadelerine karar verilen 305 işçinin iş başı yapmalarına izin vermemektedirler. Grev kırıcılığının tespiti için yapılan başvurular hukuksuz bir şekilde bekletilmekte, işyerinde polis baskısı sürmektedir.

Bu nedenlerle tepkimizi göstermek için, 5 Haziran Çarşamba günü Sendikal Güç Birliği Platformu’nu oluşturan sendikaların örgütlü olduğu işyerlerinde; işe geç girme, iş yavaşlatma, iş durdurma, işe giriş çıkışlarda yürüyüş, bildiri okuma gibi çeşitli eylemler gerçekleştirilecektir.

 

Kaynak: Kristal-İş Sendikası