• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Hrant için adalet için sokaktalar

Hrant Dink’in katledilişinin 5’inci yılında on binler Agos’a yürüyor. 17 Ocak günü görülen ve “komedi” olarak tarihe geçen davanın son duruşmasında terör ve örgüt bulunamamıştı. Hrant’ın arkadaşları "Biz bitti demeden bu dava bitmez" diyerek "Hrant için adalet için" sokaklarda

19.01.2012

15.35 Sarı Gelin türküsünün söylenmesinin ardından eylem sona erdi.

15.30 Rakel Dink, herkese katıldıkları için teşekkür etti ve
Agos'un önünde Sarı Gelin türküsü çalıyor.

15.15 Karin Karakaşlı: "Hrant Dink bir dosya değil ki kapatılsın, o bir yara."

15.10 Hrant’ın arkadaşlarından Karin Karakaşlı bir konuşma yapıyor.

15.05 Ankara'da Emek ve Demokrasi Platformu'nun TBMM önünde Hrant Dink eylemi yapıyor. Ankara Emek ve Demokrasi Platformu, bu akşam saat 18.00'da Birgün gazetsi önünden SSK İşhanı'na bir yürüyüş gerçekleştirerek Hrant Dink'i anacak. İzmir'de de saat 17.30'da YKM önünde buluşulacak.

15.01 Agos önündeki etkinlik saygı duruşyla başladı.

Ergenekon Caddesi Hrant Dink Caddesi oldu

15.00 Agos gazetesi önüne yürüyüş sürerken Ergenekon Caddesi'nin adının yazılı olduğu tabelanın üzerine "Hrant Dink Caddesi" yazan karton asıldı.

14.20 Taksim'den Agos'a doğru yürüyüş devam ediyor. On binlerce kişi caddeyi çift yönlü olarak trafiğe kapatmış durumda. Sık sık "Faşizme inat kardeşimsin Hrant", "Hepimiz Ermeniyiz" sloganları atılıyor.

13.30 On binlerce kişi Hrant için adalet için Taksim Meydanı'ndan Agos gazetesi önüne doğru yürüyüşe geçti.

13.00Hrant’ın arkadaşları tarafından 17 Ocak’taki dava sonrasında yapılan çağrıyla binlerce kişi Taksim Meydanı’nda toplanmaya başladı. Sendikalardan siyasi partilere, demokratik kitle örgütlerinden meslek odalarına, üniversite öğrencilerinden aydınlara, sanatçılardan gazetecilere demokrasi güçleri de eyleme katılıyor. Yürüyüş 13.30’da başlayacak Agos önündeki program da 15.30’da başlayacak.

Yürüyüşte Hrant Dink’in ailesinin yanında yakınlarını faili meçhul cinayetlerde kaybedenlerin oluşturduğu Toplumsal Bellek Platformu ve 24 Nisan 2011 tarihinde Batman’da askerlik yaparken şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Ermeni Sevag Şahin Balıkçı’nın ailesi de yer alacak.

Kaynak: Sendika.Org