• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

SGBP Kadın Koordinasyon'undan Kent Gıda'ya dayanışma ziyareti:

İnsanca ücret için verdiğiniz mücadelenin yanındayız

SGBP Kadın Koordinasyonu grevlerinin yedinci gününde Kent Gıda'da grevde bulunan kadın işçilere yönelik bir dayanışma ziyareti gerçekleştirdi. Dayanışma ziyaretine, KESK,  BATİS, CHP Kocaeli İl Kadın Komisyonu da destek verdi.

21.07.2014

SGBP Kadın Koordinasyonu grevlerinin yedinci gününde Kent Gıda işçilerini ziyaret etti. Tek Gıda-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Kent Gıda'da 800 işçi greve çıkmıştı.  “Grevci kadınların yanındayız yaşasın kadın dayanışması” yazılı pankartla alana giren kadınlar, “Yaşasın kadın dayanışması”, “Grevci kadınlar yalnız değildir”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganlarını attılar.

SGBP Kadın Koordinasyonu adına basın açıklamasını Göknur Marş okudu. Açıklamada İşçilerin ekonomik haklarının artık söylem düzeyinde bile ele alınmadığı söylendi. Devamında ücretli çalışanlar arasında kadınların durumunun daha kötü olduğu dile getirilirken, kadınların çalışmasının “eve katkı” olarak görüldüğü söylendi. Basın açıklaması, SGBP Kadın Koordinasyonu olarak grevci Kent Gıda işçilerinin yanındayız denilerek bitirildi.

Daha sonra BATİS, KESK ve CHP İl Kadın Komisyonu temsilcileri de grevdeki işçileri selamlayarak, dayanışma dileklerini bildirdiler. Ziyaret kadınların ortak halayı ile son buldu.