• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Özgürlük emek ister

İşçi Filmleri Festivali bu yıl perdelerini özgürlük için açıyor

Hazırlıkları tüm hızıyla süren Uluslararası İşçi Filmleri Festivali yedinci yılında dört kentte birden eş zamanlı olarak başlayacak. 1-7 Mayıs tarihleri arasında İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır’da perdelerini açacak festival ‘Özgürlük Emek İster’ temasıyla gerçekleştirilecek

24.04.2012

Basın Servisi

Hazırlıkları tüm hızıyla süren Uluslararası İşçi Filmleri Festivali yedinci yılında dört kentte birden eş zamanlı olarak başlayacak. 1-7 Mayıs tarihleri arasında İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır’da perdelerini açacak festival ‘Özgürlük Emek İster’ temasıyla gerçekleştirilecek

Türkiye’nin geleneksel film festivalleri arasında emek cephesinden gelerek yerini alan Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin yedincisi için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. 7. Uluslararası İşçi Filmleri 1-7 Mayıs tarihleri arasında İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır’da eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. Festival daha sonra geçen yıllarda olduğu gibi kent kent süren ve bütün bir yıla yayılan uzun bir yolculuğa çıkacak. Festival bu yıl, Türkiye halkının hak ve özgürlüklerine iktidar tarafından yapılan saldırılara cevapla ‘Özgürlük Emek İster’ temasıyla gerçekleştirilecek.

Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında, emekçilerin yaşamlarını ve mücadele deneyimlerini izleyicilerle buluşturmayı ve ülkemizde işçi filmi üretimini özendirmeyi amaçlayan festival, Sine-Sen (DİSK), Dev Sağlık-İş (DİSK), Birleşik Metal-İş (DİSK), Hava-İş (TÜRK-İŞ), Petrol-İş (TÜRK-İŞ), Tez Koop-İş (TÜRK-İŞ), Ses (KESK), Türk Tabipleri Birliği, Halkevleri ve Sendika.Org tarafından düzenleniyor.

Belgesel ve kurmaca, yerli ve yabancı 50 filmi programına alan festivalin bu yıl yurtdışından sürpriz konukları olacak. Hem konuklar hem de festival programı önümüzdeki günlerde açıklanacak. Festivalde tüm gösterimler her yıl olduğu gibi bu yıl da ücretsiz olacak.

Festival kapsamında bu yıl gösterim salonlarının sayısı artmış durumda. Gösterimler İstanbul’da İstanbul Fransız Kültür Merkezi, SALT Beyoğlu, Bağlam Yayınları Sinema Salonu, İstanbul Halkevi, Barış Manço Kültür Merkezi, Kazım Koyuncu Kültür Merkezi, Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Kadıköy Halkevi’nde; Ankara’da Alman Kültür Merkezi, Çağdaş Sanatlar Merkezi, Kızılay Büyülü Fener Sineması’ında; İzmir’de İzmir Fransız Kültür Merkezi, İsmet İnönü Kültür Merkezi, Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi, Ege Sanat Merkezi’nde; Diyarbakır’da Sümerpark Sosyal Yaşam Merkezi Sinema Salonu, Kayapınar Belediyesi Cegerxwin Kültür Merkezi Sinema Salonu’nda gerçekleştirilecek. Programa eklenecek salonlar önümüzdeki günlerde açıklanacak. Ayrıca her yıl olduğu gibi yoksul mahallelerde gösterimler de yapılacak.

Festivalle ilgili tüm bilgilere www.iff.org.tr adresinden ulaşmak mümkün.

 

 

Kaynak: www.iff.org.tr