• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Işıklar Ocağına Üretim İzni Verildi

15.10.2014

Çalışma Bakanlığı, Soma Kömür işletmeleri'ne ait Işıklar maden ocağına iki ayakta üretim izni verdi. Önceki gün madene gelerek gece geç saatlere dek incelemelerde bulunan müfettişler kararı dün saat 15.00'da açıkladı.

Soma'da301 işçinin şehit olduğu katliamın ardından Soma Kömür işletmeleri'ne ait Eynez, Işıklar ve Atabacası ocaklarında üretim durmuştu. Çalışma Bakanlığı iş güvenliği müfettişleri 26 Eylül'de geldikleri Işıklar ocağında bazı eksiklikler tespit etmişti.

Şirket Pazartesi günü bir dosya hazırlayarak Çalışma Bakanlığı izmir il Teftiş Kurulu'na gitti. Bunun üzerine iş güvenliği müfettişleri uzun süredir bakım onarım çalışmalarının sürdüğü Işıklar ocağına saat 17.00 sularında geldi. Önceki gece saat 22.00'a kadar süren teftişlerin ardından dün rapor hazırlandı. Müfettişler eksiklerin tamamlandığına kanaat getirerek madende üretime izin verdi.

'ÜRETİM İKİ AYAKTA SÜRECEK'

Aydınlık'a konuya ilişkin bilgi veren Soma Kaymakamı Bahattin Atçı "Teftiş kurulu başkanı ile görüştük. Rapor olumlu. Rapor bize ulaşınca işverene tebliğ edeceğiz ve üretim başlayacak. Üretim 3'üncü ve 4'üncü ayaklarda devam edecek. Bir yandan da diğer iki ayakta onarım çalışması sürecek. Aynı prosedür şirketin Eynez ve Atabacası ocakları için de geçerli olacak. Soma'da normalleşmeyi istiyoruz, işçinin güvenli bir ortamda çalışmasını ve her türlü önlemin önceden düşünülüp uygulanmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.

 
Kaynak: Aydınlık Gazetesi