• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

İşten çıkarmalar sürerse açlık grevine gideceğiz

Taşeron İşçileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (TAŞ İŞ DER) 21 Şubat 2012 tarihinde İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nde 400 taşeron sağlık  çalışanının işten çıkarılmalarına karşı, bir bilgilendirme çadırı kurdu.

06.03.2012

BURAK BİLGİN

Taşeron İşçileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (TAŞ İŞ DER) 21 Şubat 2012 tarihinde İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nde 400 taşeron sağlık  çalışanının işten çıkarılmalarına karşı, bir bilgilendirme çadırı kurmuş ve bir basın açıklaması gerçekleştirmişti.  BirGün gazetesi olarak çadırın kurulmasından bugüne, ne kadar aşama kaydedildiğini öğrenmek amacıyla, dernek çalışanlarına ve  işçilere sorularımızı yönelttik.

İŞTEN ÇIKARILMALAR DURUMUNDA TEPKİ KOYACAĞIZ
TAŞ İŞ DER Başkanı Güneş Cengiz’e ilk  olarak çadırın kurulduğu ilk günden bugüne kaydedilen aşamayı anlatan Cengiz, ilk günden bugüne desteğin çok arttığını, 700 e yakın destekçi imzasının atıldığını, daha çok işçinin bilinçlendirildiğini belirtti.

 

Kadrolaşma için dilekçelerin hazırlandığını ve her işçi için rektörlüğe dilekçe verileceğini söyleyen Cengiz, geçen günlerde ilk iki dilekçenin verildiğini kaydetti. Bu çadırın kurulmasında, işçilerin tepkilerinin  artmasına yola açan olayı sorduğumuzda ise Cengiz, 2012 yılının Ocak ayında 51 taşeron işçisinin kendilerinden bile habersiz bir şekilde işten çıkarılmalarının bu olayı ateşlediğini belirtti.  Bu durumla kendilerinin karşı karşıya kalmaması için mücadele verdiklerini söyleyen Cengiz, iyi bir sağlık hizmetinin kadrolu yapıyla olacağını söyledi.  Bu süreçte derneğin kurum kuruluştan maddi ve manevi desteği alarak ayakta kaldığını belirten  Cengiz, buradaki hekimlerin, işçilerin, gönüllülerin özveriyle çadırı ayakta tutmak için çalıştıklarını açıkladı. Cengiz, bununla beraber eğer bilgilendirme çadırı başarısız olduğu takdirde işçi çıkarımları olursa açlık grevine gidileceğini kaydetti.

'KAZANIMLAR OLDU'
Dernek gönüllülerinden Nuri Cemal’de üye sayısının giderek arttığını dile getirdi. İşçilerin korkutulduğunu, eğer derneğe üye olmaları halinde işten çıkarılmalarla karşı karşıya gelecekleri gibi göz dağı verildiğini belirten Cemal, işçilerin ekonomik sıkıntılarının olmasının da bu durumda bir dezavantaj yarattığını belirtti. Ayrıca dernek sayesinde taşeron işçilerine pek çok sosyal hakkının olduğu bilinci kazandırıldığını kaydeden Cemal, işçilerin çalışma saatlerinden, izin günlerine vs haklarına dernek sayesinde kavuştuklarını açıkladı. Taşeron işçilerinden Cemal Bilgin ise çadırı ayakta tutan insanların başında geliyor. Bilgin, daha iyi örgütlenmeyle daha iyi mücadele vereceklerini belirterek mücadeleye inandığını söyledi.

Kaynak: Birgün Gazetesi