• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Merkez Yönetim Kurulu'ndan Açıklama

Kapitalizmin Emeği Yok Sayan Tavrını Lanetliyoruz

Karaman'ın Ermenek İlçesi'ndeki Pamuklu Köyü yakınlarındaki kömür ocağında 28 Ekim Salı günü su kaynağının patlaması sonucu 18 işçi yeraltında mahsur kaldı. İşçileri kurtarma çalışmaları devam ederken Petrol-İş Merkez Yönetim Kurulu'ndan konuyla ilgili bir açıklama yapıldı.

30.10.2014

Has Şekerler Madencilik Ltd. Şti.'ye ait linyit kömürü ocağındaki olay 28 Ekim Salı günü saat 12.15'te meydana geldi. Galeriye su dolmaya başlamasıyla yerin 350 metre altında çalışan işçilerden 8'i kendi çabalarıyla kurtulmayı başarırken, 18 işçi su ile dolan bölümü geçemedi. Mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmalarından henüz sonuç alınamadı.

Petrol-İş Sendikası'nın Merkez Yönetim Kurulu adına yapılan açıklama ile işverenlerin doyumsuz kar hırsı iş cinayetlerini tetiklemeye devam ediyor denildi.

Açıklama şu şekilde devam etti: “  Çok ufak bir umutta olsa 18 madenci  arkadaşımızın sağ salim çıkarılması için dua ediyoruz. Sorumluların hak ettiği cezayı çarptırılmasını istiyoruz. Pansuman niteliğinde değil gerçek sonuç alıcı iyileştirmelerin yapılmasını bekliyoruz. Daha çok yakın zamanda torba yasada yapılan bir kısım iyileştirmelerin yetersizliğini konuşurken maalesef bizi teyit eden bu iş cinayetlerinin son bulması için daha ne kadar kurban vereceğiz? Kapitalizmin insanı, emeği yok sayan bu tavrını bir kez daha şiddetle lanetliyoruz. Sorumluların, sendikaların önerilerini daha çok dikkate almaları gerektiğinin altını çiziyoruz.”