• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu'ndan basın açıklaması

Kıdem tazminatı iş güvencesidir

Aliağa Şubemizin etkin biçimde içinde yer aldığı Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, kıdem tazminatının fona devredilmek istenmesine karşı 1 Kasım günü Aliağa Demokrasi Meydanı'nda yürüyüş ve basın açıklaması yaptı. Ortak açıklamayı Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı İsmail Doğan okudu.

 

05.11.2013

Platform bileşenleri 1 Kasım Cuma günü Saat 17.00'da Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi önünde toplanarak, Aliağa Demokrasi Meydanına doğru yürüyüşe geçti. Petkim,Tüpraş, Star Rafinerisi, Saybolt işyerlerinden Petrol- İş üyelerinin yanı sıra platform bileşeni sendikalarla ve pekçok sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı basın açıklamasını Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı İsmail DOĞAN okudu.

AKP Hükümeti'nin tüm emekçileri güvencesiz ve kuralsız çalıştırmak istediğine vurgu yaparak konuşmasına başlayan Doğan “Kıdem tazminatını sulandırarak iş güvencemizi yok edip, taşeronu kural haline getiriyorlar. Özel istihdam bürolarıyla işçi simsarlığını önünü açan AKP, emekçilere kölelik dayatıyor” dedi.

Üst sınır kaldırılsın

İsmail Doğan kıdem tazminatının çalışanlar açısından işverenlerin keyfi işten çıkarmalarının önünde bir engel oluşturduğuna  dikkat çektikten sonra konuşmasını şöyle sürdürdü : “ Emeklilik ya da işten atılma nedeniyle işçinin alabileceği kıdem tazminatı şu anda aldığının yarısından bile az olacağı için bireysel emeklilik yaygınlaştırılarak giderek devletin ve işverenlerin sosyal güvenlikten çekilmesinin yolları açılacak. Kıdem tazminatı işçilerin iş güvencesidir. Kaldırmak, fona devretmek ve düşürmek yerine; kıdem tazminatlarına konulan üst sınırın kaldırılmasını ve bir günlük dahi çalışmanın dikkate alınmasını talep ediyoruz.”

Basın açıklamasından sonra platform bileşenleri sloganlar eşliğinde dağıldı.

 

Kaynak: Aliağa Şube/basın servisi