• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Kılıçdaroğlu'ndan İşten Atılan Panplast İşçilerine Destek

Bir süre önce sendikamızın örgütlendiği Ankara Şubemize bağlı Konya Cihanbeyli'de kurulu Panplast işyerinde,  işçilerin işten çıkarılması nedeniyle önce fabrikada başlayan mücadeleleri, Ankara'da Panko Birlik Genel Müdürlüğü önünde oturma eylemi ile devam etmişti.

17.12.2015

17 Aralık 2015 tarihinde üyelerimiz  Konya Cihanbeyli'de fabrikanın önünde seslerini duyurmak için yeniden eyleme başladılar. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve  CHP Meclis Grup Başkanvekili Engin Altay'dan oluşan heyet  üyelerimizi fabrika önünde ziyaret etti.

Şube Başkanımız Şuayip Gül, Şube Başkan Yardımcımız Sabri Polat ve işten atılan üyelerimiz, işveren tarafından sendikalaşma hakkının tanınmaması ve işten atılmalar hakkında Kılıçdaroğlu'na bilgi verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sendikalı oldukları için haksız işten atılan üyelerimizin sorunlarıyla yakından ilgileneceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu işverenin bu davranışını doğru bulmadığını belirtti ve bu konuyu meclise taşıyacaklarını ifade ederek her türlü desteği vereceklerini söyledi.