• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Petrol-İş Bildiriler Kitabının İkincisi Yayımlandı:

“Kim Korkar Demokrasiden?”

Petrol-İş Sendikası'nın, 1984 ve 1989 yılları arasındaki döneme ilişkin basın bildirilerinin yer aldığı “Kim Korkar Demokrasiden?” kitabı yayımlandı.

21.01.2015

Petrol-İş Sendikası'nın, 1984 ve 1989 yılları arasındaki döneme ilişkin basın bildirilerinin yer aldığı “Kim Korkar Demokrasiden?” kitabı yayımlandı. Arşiv düzenleme çalışmalarının ilk yazılı ürünü olan “Gücümüz Birliğimizdir”  kitabının ardından, devamı niteliğinde olan ikinci arşiv yayını da hazırlandı.

Petrol-İş Sendikası, işçi sınıfı hareketine ve sendikal yaşamın tarihine katkı sunmak amacıyla 2008'de arşiv çalışması başlattı. Bu çalışmanın devamı olarak 1955-1983 yılları arasındaki dönemi kapsayan basın bildirilerin yer aldığı kitabın ardından, 1984-1989 yılları arasındaki dönemi kapsayan yeni bir çalışma yayımlandı.

Bu amaçla çıkarılan “Kim Korkar Demokrasiden?” kitabında söz konusu döneme ilişkin basın bildirilerinin tamamı yer alırken, bu metinlerin orijinallerine sadık kalındı. İşçi sınıf ve sendikal hareketin hem ülke hem de dünya konjonktürüyle birlikte izlenilmesini kolaylaştırmak amacıyla konusal ayrıma gidilmeyen kitapta kronoloji esas alındı.