• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Kırıkkale 1 Mayıs'ta Cumhuriyet Meydanı'nı Doldurdu

04.05.2015

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kırşehir'de Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran yüzlerce işçi ve emekçinin katılımıyla kutlandı. Kutlama programına Kırıkkale şubemiz, şube yönetimi ve üyeleriyle katılırken, Eğitim-Sen, Türkiye Emekliler Derneği, Tüm Emekli Sen, SES ve BES'te alanda yerini aldı. Halaylar eşliğinde kutlamalara katılan işçiler birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Törende bir konuşma yapan Kırıkklale Şube Başkanı Recep Sefer, "1 Mayıs işçi sınıfının dayanışma, birlik ve mücadele günüdür. Dil, din, ırk ayrımı yapılmadan insanca yaşam için bugün meydanlardayız. 130 yıllık mücadeleyi daha ileriye taşımak için buradayız. Ben çocuklarıma onurlu bir gelecek bırakmak için buradayım. Sömürüye karşı, kula kulluk etmemek için buradayız." ifadelerini kullandı.

Sorunların her yıl katlanarak devam ettiğini söyleyen Sefer, "Ülkemizde yaklaşık 2,5 milyon taşeron işçimiz var. Bu taşeron işçilerimiz 15 saat çalışıyorlar. Bizler buna boyun eğmemeliyiz. Ülkemizde günde dört işçi iş cinayetinde hayatını kaybediyor. Ölmeden yaşamak ve üretmek istiyoruz. Bu ülkenin gerçek sahipleri bizleriz." dedi .