• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Kırıkkale Şubede Yeni Üye Eğitimleri Sona Erdi

Sendikamız Kırıkkale Şubesinin örgütlü olduğu Tüpraş, Makine Kimya ve Petlas işyerlerinde yeni üye eğitimi gerçekleştirildi. Eğitimler 30 – 31 Ocak tarihlerinde yapıldı.

05.02.2024

Her üç eğitimin de açış konuşması Şube Yönetim Kurulu ile Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Niyazi Recepkethüda tarafından gerçekleştirildi.

30 Ocak Salı günü TÜPRAŞ ve Makine Kimya A.Ş. işyerlerinde, Petlas işyeri için de 31 Ocak Çarşamba günü Neşet Ertaş Kültür Merkezinde gerçekleştirilen eğitimlere katılım oldukça yüksek gerçekleşti. 50’si TÜPRAŞ, 95’i Makine Kimya ve 90’ı Petlas işyerlerinde olmak üzere toplamda 235 üyemiz yeni üye eğitiminden geçmiş oldu.

Eğitimler sendikamız eğitim uzmanları Erhan Kaplan ve Esra Keskin tarafından iki oturum halinde gerçekleştirildi. Eğitimlerde “Dünyada ve Türkiye’de İşçi ve Sendika Tarihi, Birlik ve Dayanışmanın Önemi, Neden Sendikalıyız?” konuları işlendi.

Makine Kimya ve Tüpraş üyeleri uzun bir aradan sonra ilk kez sendikal eğitim almış ve sendikamızla tanışmış oldular. Üyelerimiz, eğitimlerde şube ve genel merkez yöneticileri ile tanışmanın yanı sıra, Eğitim Servisi tarafından hazırlanan “Sendikam Petrol-İş” ile “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi” kitapçıklarını da aldılar.

Kırıkkale Şube Yönetimi, toplu sözleşmeleri yeni imzalanan ve yaklaşık 3 bin üyemizin bulunduğu Petlas işyeri için en kısa zamanda daha yoğun bir eğitim planlanmasını talep etti. Petlas toplu sözleşmesinin eğitimin yapılacağı gün içinde imzalanmasından dolayı Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu da başarılı sözleşme için salona gelerek üyelerimizi, şubeyi ve genel merkezimizi tebrik ederek üyelerle sohbet etti.

Çok canlı ve verimli geçen toplantıların sonunda gerçekleştirilen soru cevap bölümlerinin ardından, eğitimler üyelerimizin yeni eğitim talebi ve iyi niyet dilekleri ile sonlandı.