• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Kocaeli Şubemizde Temsilciler Kurulu yapıldı

Basın Servisi
24.07.2012

Şubemiz Temsilciler Kurulu Salih Akduman başkanlığında 23,07,2012 tarihinde toplandı.  Tüpraş Genel Müdürlüğü,Tüpraş İzmit Rafineri Müdürlüğü,Gübretaş Yarımca Fabrika Müdürlüğü, Shell Derince Tesisat Müdürlüğü, Ege-Kimya, Ege-Sil işyeri temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen temsilciler kurulu Otel Asya Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıda hükümetin Kıdem Tazminatlarını Fona devredilmesi, Örgütlenme, emekçilere ve insanlığa yapılan saldırılar konuları ile İşyerlerindeki son durumlar değerlendirildi.

Temsilciler Kurulu Sonuç Bildirgesi

Dünyada ve ülkemizde yoğun bir emek karşıtı saldırılar yaşanmakta, sermaye ve hükümetlerin sürekli çalışanların haklarını gasp eden uygulamalarını görmekteyiz.

Kapitalizmin ve çok uluslu şirketlerin yön vermeye çalıştığı dünyamızda ne huzur, ne barış, ne demokrasi ne de özgür bir yaşam alanı kalmamıştır. Bugün dünyanın her yerinde insanlığa ve emeğe karşı sürekli bir şekilde vahşice saldırılar düzenlenmekte çocuklar, kadınlar dahi katledilmektedir.

Kapitalizmin ve sermayenin dayattığı sözde özgürlükçü ve demokrasi yanlışı yaşam biçimleri artık insanlığın kaldıramayacağı bir boyut kazanmış durumdadır.
Ülkemizde de AKP hükümetinin yine her zaman yaptığı gibi emek yoğunluklu saldırıları devam etmektedir. En son yapmaya çalıştıkları Ulusal İstihdam Stratejileri çalışmaları ve Kıdem Tazminatlarının fona devredilmesi vb. çalışmalar bunun somut örnekleridir. Ulusal İstihdam Stratejileri çalışmalarıyla uygulamaya geçirilmek istenen kölelik düzeninin asla kabul edilemez olduğunu bizler bir kez daha yineliyoruz. Diğer yandan kazanılmış en büyük haklarımızdan biri olan Kıdem Tazminatları ile ilgili olarak yapılmak istenen değişiklikleri şiddetle reddediyor bunun tüm çalışanların onur meselesi, şeref meselesi olduğunu düşünüyoruz. Kıdem Tazminatlarının işçi sınıfının tekrar ayağa kalkmasında bir dönüm noktası olduğunu düşünüyor ve bu yolda tüm ülkede bütün sendikaların ortak yürünecek başka bir yol kalmadığını görmesini istiyoruz. Yürünecek tek yol kalmıştır o da genel grevdir.

Çünkü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de örgütlü topluma yönelik çok ciddi saldırılar yapılmaktadır. Bu vesileyle bir kez daha belirtmek isteriz ki en büyük anayasal hak olan sendikal örgütlenmenin önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır. Konfederasyonumuz ve tüm emekçiler bu konunun yakın takipçisi olmalı ve her platformda haklılığımız dile getirilmelidir.

Petrol-iş Kocaeli şube Temsilciler Kurulu olarak T.H.Y. çalışanlarının işten çıkarılmalarını da bir kez daha protesto ediyor, en kısa sürede işlerine geri dönmeleri noktasında alınacak kararların da uygulayıcısı olacağımızın bilinmesini istiyoruz.

Sendikalarımız da, konfederasyonlarımız da artık sadece üyelerinin değil çalışanların tümünün ve insanlığın önderi konumuna gelmelidir. Çünkü dünyada sermayenin dili tektir. Bu nedenle tüm dünya sendikalarının bir arada mücadele etmesi gerektiği inancını taşımaktayız. Sendikamızın da içinde yer aldığı ve geçen ay birleşme kongrelerini tamamlayan yeni kuruluşumuz INDUSTRIALL örgütünün tüm dünyada emekçilerin sesi olacağına inanıyoruz.

Dünya emekçilerinin bir gün geleceği tasarlayabilen, huzuru, barışı, sevgiyi, kardeşliği tek hedef haline getiren bir ses olmasını istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki alın terinden, asla vahşet çıkmaz, asla zulüm çıkmaz, asla savaşlar çıkmaz.

Biliyoruz ki çalışanların gücü mutlaka vahşi kapitalizmi yenecektir.

Kaynak: Kocaeli Şubesi