Kocaeli Şubemizden Yoğun Katılımlı Bayramlaşma Töreni

28.06.2017

Kocaeli Şube Yöneticilerimiz, Şeker Bayramı nedeniyle Kocaeli Şubemizin örgütlü olduğu Tüpraş, Gübretaş, Shell, Ege Sil ve Ege Kimya işyerlerinde çalışan ve bu işyerlerinden emekli olan üyelerimizle Kocaeli Şube binasında düzenlenen bayramlaşma töreninde bir araya geldi.  Kocaeli Şube Başkanımız Salih Akduman, üyelerimiz ile bayramlaşma törenine katılan çocuklarına  harçlık vermeyi ihmal etmezken, çalışma yaşamı ile ilgili önemli mesajlar verdi.

Üyelerimizin ve islam aleminin bayramını kutlayan Akduman konuşmasında; “Dünya'da ve ülkemizde yaşanan gelişmeleri yakından izliyoruz. Maalesef dünyada adaletsizliğin daha fazla olduğu bir yaşam şekli hakim olmaya başladı. Bu da zulmü, vahşeti ve yoksulluğu getirdi. Yoksulların açıktan ölümünü getirdi. İnşallah dünyadaki savaşların, acıların, zulümlerin sona erdiği bir bayram olmasını diliyorum. Dün yine şehitlerimiz oldu. Bu burukluğu da kalbimizde yaşıyoruz. Sınır boylarında nöbet tutan güvenlik güçlerimizin bayramını kutluyorum.

Bu yılın başından itibaren toplu iş sözleşmelerimizi yaptık. Bu süreçte tüm çalışanlarımız la çok önemli bir birlik ve beraberlik örneği gösterdik. Taktire şayan bir birlik ve beraberlikti. Bugün gurur verici bir noktaya geldik. Tüm iş yerlerimizdeki çalışan üyelerimizin bayramını kutluyorum. Sözleşmelerimizde ciddi başarılar elde ettik. Tüm iş yerlerinde büyük memnuniyetle karşılanan sözleşmeler yaptık.

Biz bu ülkede hakça paylaştığımız, gelir adaletinin sağlandığı bir bölüşüm istiyoruz. Artık iktidar elini kıdem tazminatından çeksin. İnsanlar kazanılmış haklardan bir hayat kuruyor, siyaset artık kazılmış haklarımızdan elini çekmeli. Gelir adaletinin sağlandığı bir çalışma yaşamı, iş sağlığı ve iş güvenliğinin uygulandığı bir çalışma hayatı istiyoruz. Eşit bir bölüşümün sağlandığı bir yaşamın başlangıcının bu bayram olmasını diliyorum.” dedi.

Ayrıca programa katılan basın emekçilerinin de bayramını kutlayan Kocaeli Şube Başkanımız Salih Akduman, günün anısına hediye takdim etti.