• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Kuveyt petrol işçileri grevle kazandı

Petrol Sektörü Hizmetleri Şirketi'ndeki işçilerin ücretlerin artırılmasının da içinde yer aldığı taleplerini gerçekleştirmek için yaptıkları dört günlük grev Kuveyt'i sarstı.

27.05.2013

İşverenle görüşme olanakları kalmayınca, devlete ait Petrol Sektörü Hizmetleri Şirketi'ndeki (OSSO) bini aşkın işçi 19 Mayıs 2013 Pazar günü greve çıktı. Kuwait Petroleum Corp.'a bağlı şirket ülkedeki petrol sektörüne güvenlik ve diğer hizmetleri sağlıyor.

Kararlılıklarını korudular

Şirket yönetiminin işçilerin taleplerini kabul etmesi üzerine, dört günlük grevden sonra işçiler işbaşı yaptılar. Başlangıçta şirket, işçilerin kararlılığını kırmaya çalıştı. Grevcilere zorla yer değiştirme, ücretleri kesme ve işten atma tehditleri içeren mektuplar gönderdi. Fakat işçiler işveren tehditlerine rağmen kararlılıklarını koruyup greve devam ettiler. Dört gün süren grev eyleminden sonra, şirket yönetimi tutumunu değiştirdi ve sendika şirketle anlaşma imzalamayı başardı. Anlaşmanın işçilerin taleplerinin tümünü içerdiği bildiriliyor.

IndustriALL Küresel Sendika'ya bağlı Kuveyt Petrol ve Petrokimya İşçileri Konfederasyonu'nun üyesi olan işçilerin grev eylemi sendikanın genel kurulu tarafından oybirliğiyle onaylanmıştı.

İşçileri ve sendikalarını kararlılıklarından dolayı kutluyoruz.

Kaynak: Dışilişkiler Servisi