• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Madenlerde Çalışma Kurallarına Uyulsun

20.10.2014

Hükümet, işçi ve işveren temsilcileri ile diğer ilgili paydaşların, Çalışma Bakanlığı ve Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) 1617 Ekim 2014 tarihlerinde Ankara'da birlikte düzenlediği, "Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin (İSG) Geliştirilmesine İlişkin Üç Taraflı Toplantf'da, Türkiye'de İSG'nin ne şekilde geliştirilebileceğine yönelik yol haritasının ana unsurlarına ilişkin mutabakata vardıkları açıklandı.

Yayımlanan sonuç bildirgesinde madenlerde çalışma kurallarına titizlikle uyulması istendi. Toplantıda, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'nın, taşeronluk düzenlemelerinin Türkiye'deki yaygınlık durumuna ilişkin tartışma çerçevesinde, bu düzenlemelerin ülkedeki İSG'nin durumu üzerindeki muhtemel etkilerine yönelik daha ileri bir çalışma yapması da kararlaştırıldı.

Toplantıda ayrıca 13 Mayıs tarihinde Soma'da meydana gelen trajik kazada öğrenilen dersleri kapsamlı şekilde değerlendirmek amacıyla hükümetin onay için gerekli işlemleri başlattığı 1995 tarih ve 176 sayılı Madenlerde İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili ILO Sözleşmesi'nin uygulanmasına ivme kazandıracak ileriye dönük tedbirler de ele alındı.

 
Kaynak: Aydınlık Gazetesi