• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Sendikal Hakları İçin...

Panplast İşçilerinin Oturma Eylemi Başladı

Ankara Şubemizde örgütlü  Panko Birliğe ait Panplast İşyeri'nde, sendikamıza üye oldukları için işten atılan işçiler 14 Aralık Pazartesi günü sabah saatlerinden itibaren oturma eylemine başladı.

14.12.2015

Ankara Mithat Paşa Caddesi'nde bulunan genel müdürlüğün önünde sabah saatlerinde başlayan  eyleme, Türk İş Mali Sekreteri Ramazan Ağar, sendikamız adına Genel Merkez Yöneticilerimizden Mustafa Mesut Tekik, Ankara Şube Başkanımız Şuayip Gül, Şube Başkan yardımcılarımız Sabri Polat ve Baki Turhan, MKE, BOTAŞ, TPAO işyerlerinden ve TÜMTİS sendikasına üye  temsilclier  katılarak işçilere destek verdi.

Panplast İşçisi ve Petrol-İş olarak Panko Birlik yönetiminden talebimiz, örgütlenme sürecinde işten haksız ve hukuksuz bir biçimde çıkartılan 76 işçi arkadaşımızın işe geri alınmasıdır.

Genel Örgütlenme  ve Eğitim Sekreterimiz Mustafa Mesut Tekik bir konuşma yaptı. Tekik sendikal örgütlenme hakkına saygı gösterilinceye kadar direnişe devam edeceklerini ve farklı birçok yeri eylem alanına çevireceklerini belirtti.

Sendika olarak talebimiz Panplast işvereni ve yönetiminin, işçi ve sendika tanımaz tutumundan vazgeçmesi ve yasaların gerektirdiği bir şekilde toplu sözleşme süreci başlatmasıdır.