• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Petlas İşçilerinden Protesto Yürüyüşü

21.04.2016

Kırıkkale Şubemizin örgütlü olduğu Kırşehir'de bulunan Petlas Plastik San. A.Ş işyerinde baş temsilcimiz Mehmet Doğan'ın fabrika giriş kartının iptal edilmesini protesto etmek amacıyla bir yürüyüş yapıldı.

Petlas Lastik Fabrikası'nda gece 24.00 vardiyasından çıkan üyelerimiz, toplu sözleşme sürecinde yaşadıkları bu olayı protesto etmek amacıyla Kırşehir-Kayseri karayolu üzerinde bulunan fabrika önünde toplandı.

Doğan'ın içeri alınmasını bir süre bekleyen 400'e yakın üyemiz talepleri yerine getirilmeyince karayolunu bir süre trafiğe kapatarak protesto eylemine başladı.
Kındam Kavşağı'nda yapılan görüşme sonucunda üyelerimize Şehitlik Kavşağı'na kadar yürümelerine izin verildi.  Yürüyüşe geçen üyelerimize bir süre trafiği kesmeleri gerekçesiyle güvenlik güçleri tarafından müdahale edildi.

Yapılan müdahalenin ardından  Şube Başkanımız Recep Sefer Başkan Yardımcımız Murat Kaya İşyeri Temsilcimiz Tarık Sarı ve üyemiz Mehmet Aydın  'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet ve karayolu trafiğini tehlikeye düşürmek' suçlamalarıyla gözaltına alındı.

İşyeri Baştemsilcimiz Mehmet Doğan yaptığı açıklamada; “Bu gece meydana gelen protesto eyleminin işçilerin fabrikadaki olumsuz çalışma koşullarından olduğunu ifade ederken,  üyelerimizin amacı Kırşehir’in huzurunu kaçırmak değildir” dedi.  Doğan haklarımızı almak için işverene mesaj vermeyi amaçladıklarını ve bu konuda bir nebze de olsa başarılı olduklarını söyledi.

Tutuklanan yöneticilerimiz sabah saat 5’de  serbest bırakıldı. Daha sonra sabah vardiyasına açıklama yapıldı.

Petlas Genel Müdürü Yahya Ertem‘in çağrısı üzerine şube yönetimi ile işyeri temsilcileri ve Petlas yöneticileri bir araya gelerek sorunları görüştüler. Petlas yönetimine fabrikada yaşanan sorunların biriktiği ve patlama noktasına geldiği bildirildi.

Görüşmede Genel Müdür Yahya Ertem ise “Mesajınızı aldık gerekeni yapacağız” şeklinde açıklama yaptı. Bunun üzerine eylemler durdurularak işçiler işbaşı yaptılar.