• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Petrol için direnecekler

Petrol-İş ile meslek odaları, yeni tasarıya karşı eylem takvimi belirledi. TPAO’nun özelleştirilmesine karşı çıkacaklarını belirten Mustafa Öztaşkın, eylem dozunu artırabileceklerini kaydetti.

Cumhuriyet - Ekonomi Servisi
27.04.2013

Petrol Mühendisleri, Jeoloji Mühendisleri, Jeofizik Mühendisleri odaları ile Türkiye Petrol Jeologları Derneği ve Petrol-İş Sendikası başkanları, dün İstanbul’da düzenledikleri ortak basın toplantısıyla kamuoyunu Türk Petrol Yasa Tasarısı’na karşı tepki göstermeye çağırdı. 26 Mart’ta TBMM komisyonundan geçerek genel kurula gönderilen yeni yasanın TPAO’nun özelleştirilmesinin önünü açacağını belirten Petrol-İş Sendikası Başkanı Mustafa Öztaşkın, yasa Meclis’e gelene kadar, kamoyunu bilgilendirmeye gayret göstereceklerini belirtti. Öztaşkın, 6 Mayıs’ta Ankara’da stand açacaklarını ve üye işyerlerinde de toplantılar yapacaklarını kaydetti.

Öztaşkın, “Yasa Meclis’e geldiğinde ise eylem dozumuzu artıracağız” dedi. 
TMMOB Petrol Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Kul, benzer bir yasanın 2007’de Meclis’e geldiğini ve gösterilen tepkiler üzerine veto edildiğini hatırlatarak “O gün yasa geçseydi, 280 milyon dolarlık gelirden vazgeçmiş olacaktık” dedi. 
Türkiye Petrol Jeologları Derneği Başkanı İsmail Bahtiyar ise TPAO’nun özerk bir yapıya kavuşturularak hareket kabiliyetini artırması ve dikey entegre bir yapıya kavuşturulması gerektiği söyledi.

Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi