• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Petrol-İş: Özelleştirmeye geçit yok

Petrol-İş Sendikası, TPAO, BOTAŞ ve Eti Maden'de gündeme getirilen her türlü özelleştirme uygulamasına karşı duracaklarını duyurdu, "Dün olduğu gibi bugün de gereken mücadeleyi vereceğiz" dedi.

09.10.2014

İSTANBUL- Petrol-İş Sendikası, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in geçtiğimiz günlerde açıkladığı yeni özelleştirme programına itiraz etti.

Yazılı bir açıklama yapan sendika, "TPAO, BOTAŞ ve Eti Maden'e ilişkin özelleştirme planları yeni değildir, zaman zaman çeşitli hükümet yetkililerinden bu yönde açıklamalar yapılmıştı. Ancak ilk kez kamuoyuna bu açıklıkla ve bir özelleştirme paketinin içinde telaffuz edilmiştir. Ülkemizin iki önemli enerji KİT'i olan TPAO ve BOTAŞ'ta yeniden yapılandırmanın ardından özelleştirmenin de gündeme alınmasının, bu iki kuruluşun zayıflatılmasından başka sonucu olmayacaktır. Stratejik enerji sektöründe dışa bağımlılığımızı arttıracak ve halkımızın enerjiye ucuz, güvenli ve kolay bir şekilde ulaşmasını engelleyecektir" dedi.

Eti Maden'e ait asit fabrikalarının özelleştirilmesi ile borların özel sektöre açılmasının ilk adımının atılmaya çalışıldığına dikkat çeken Petrol-İş Sendikası, özelleştirmelerin daha fazla işsizlik, yoksulluk ve toplumsal bir yıkım getireceğini belirtti.

Açıklamada şöyle denildi: "Ülkemizde yıllardır özelleştirme karşıtı mücadelenin öncülüğünü yapmış olan Petrol-İş, TPAO, BOTAŞ ve Eti Maden'de gündeme getirilen her türlü özelleştirme uygulamasına karşı duracak ve dün olduğu gibi bugün de gereken mücadeleyi verecektir.

Ayrıca, birçok sektörde gerçekleştirilmesi planlanan özelleştirme uygulamalarına karşı ortak ve güçlü bir mücadele örülmeli, toplumsal yıkımın derinleşmesine izin verilmemelidir."

Kaynak: Etkin Haber Ajansı