Basın Duyurusu... Basın Duyurusu...

Şişecam İşçilerinin Yürüyüşünü Destekliyoruz

Şişecam işçiler 20 Haziran'da çıktıkları grevin ertelenmesinin ardından 18 Temmuz Cuma günü Şişecam merkezine yürüyüş kararı aldı. Petrol-İş Sendikası yarın Şişecam işçileriyle dayanışma için eylem alanında olacak.

17.07.2014

Kristal-İş Sendikası'nın Şişecam ile ocak ayında başladığı toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlanmış ve bunun üzerine 20 Haziran Cuma günü, 5800 cam işçisiyle greve çıkılmıştı. Ancak grev 8. gününde Bakanlar Kurulu kararıyla “milli güvenliği ve genel sağlığı” bozucu nitelikte bulunduğu gerekçesiyle ertelendi.

Şişecam işçileri Danıştay’dan gelecek haberi beklerken, bir yandan da meşru ve demokratik yollarla mücadelelerine devam ediyor.

Bu amaçla 18 Temmuz Cuma günü saat 12.00’de Levent’te Kanyon Alışveriş Merkezi önünde toplanıp, Şişecam merkezine (İş Kuleler-Levent) bir yürüyüş yapılacak.  Petrol-İş Sendikası olarak Kristal-İş Sendikası'nın ve Şişecam işçilerinin yürüyüşünü ve haklı mücadelelerini destekliyoruz.