• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

TASARI ALT KOMİSYONA GÖNDERİLDİ

Siyasi iktidar bor'da özelleştirmenin önünü açmak istiyor

Komisyon üyeleri CHP Maraş Milletvekili Durdu Özbolat, kanunun değiştirilmemesinden yana olduklarını söylerken, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, değişikliğin özelleştirmenin önünü açabileceğini söyledi.

14.06.2012

Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, bor, uranyum, toryum madenlerinin "hizmet alımı" yöntemiyle özelleştirmesine olanak sağlayan tasarıyı daha detaylı incelenmesi için alt komisyona gönderdi.

Bor, uranyum, toryum madenlerinin üretim ve zenginleştirme aşamasında bazı işlerin hizmet alımı yoluyla gerçekleştirilebilmesine olanak sağlayan tasarı, 14 Haziran Perşembe günü Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda görüşüldü.

AKP'li vekile göre özelleştirme değil

AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı başkanlığında toplanan Komisyonda konuşan AKP Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, tasarının kamuoyunda ''bor işletmelerinin özelleştirildiği'' gibi bir yanlış algıya yol açtığını savunarak, konunun alt komisyonda ayrıntılı olarak ele alınmasını uygun olacağını kaydetti.

Komisyon üyeleri CHP Maraş Milletvekili Durdu Özbolat, kanunun değiştirilmemesinden yana olduklarını söylerken, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, değişikliğin özelleştirmenin önünü açabileceğini söyledi.

Komisyon Başkanı Mücahit Fındıklı, bor gibi stratejik ürünlerin devlet elinde kalmasının herkesin ortak anlayışı ve aynı zamanda devlet politikası olduğunu söyledi.

Genel Müdür: Yıllardır hizmet alımı yöntemi kullanılıyor

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Yılmaz, kurumun yıllardır hizmet alımı yöntemini

kullandığını ancak yargı kararları gereğince bu değişikliğin yapılması zorunluluğunun ortaya çıktığını dile getirdi.

Maden Mühendisleri: Özelleştirme yöntemi

Komisyon görüşmelerine katılan Maden Mühendisleri Odası heyeti, kanun tasarısında "Bor tuzları, uranyum ve toryum madenlerinin aranması ve işletilmesi Devlet eliyle yapılır" hükmü delinerek, borları özelleştirmenin önü açılmak istendiğini kaydetti.

 

Kaynak: Yurt Gazetesi