• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Sözleşme Yoksa Yemek de Yok

09.10.2015

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) beş ayrı kampusu, dün eşzamanlı eylemlere sahne oldu. Sendikal hakları için iş yavaşlatan yemekhane işçilerine, akademisyenler, öğrenciler ve diğer işçiler destek verdi. İşçiler, "Biz varız, bizi yok sayamazsınız. Sözleşme yoksa yemek de yok" dedi.
Taşeron şirket yanaşmadı

İTÜ yemekhanesinde taşerona bağlı çalışan işçiler kısa bir süre önce DİSK'e bağlı Devrimci Turizm İşçileri Sendikası'nda (Dev Turizm-İş) örgütlenmişti. Sendika çoğunluğu sağlayarak Bakanlıktan yetki aldı, ancak İstanbul Müzayede A.Ş. adlı taşeron şirket toplusözleşme masasına oturmaya yanaşmadı. Üniversite yönetiminin de duruma kayıtsız kalması üzerine, işçiler eylem kararı aldı.

'İşçiler için ses çıkar'

Üniversitenin Ayazağa, Taşkışla, Maçka, Gümüşsüyü ve Tuzla kampüslerinde dün eşzamanlı eylem yapan yemekhane işçilerini; İTÜ öğrencileri, akademisyenleri ve diğer işçiler de yalnız bırakmadı. İşçiler, öğrenciler ve akademisyenler birlikte ses çıkarma eylemi yaptı, işçilerin yanında olduklarını duyurdu. Öğrenciler, yaptıkları açıklamada, "İşçilerin haklarını kazanması için verilecek bu mücadelede tüm İTÜ öğrencilerini ve emekçilerini, okulumuz işçilerini yalnız bırakmamaya davet ediyoruz" dedi.

 
 
Kaynak: Birgün Gazetesi