• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Sütaş işçilerine polis ve jandarma saldırısı!

08.07.2014

Sütaş - Karacabey İşletmesi karşısında eylemlerini sürdüren TEKGIDA-İŞ üyesi işçilere jandarma ve polis saldırdı. Bursa Karacabey ilçesindeki Sütaş fabrikası önünde oturma eylem yapan işçilere bu sabah (8 Temmuz) jandarma saldırdı. Sendika.org'da yer alan habere göre jandarma fabrikanın şikayeti üzerine eylem yapan işçilere saldırırken 11 işçiyi gözaltına aldı.

3 aydır anayasal haklarını kullanarak eylem yaptıklarını söyleyen Tek Gıda İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Suat Sarlıkaya dunya.com’a yaptığı açıklamada “Eğer burada oturmamız suçsa, 3 aydır suç işliyoruz” diyerek eyleme devam edeceklerini söyledi.

Karlıkaya, “Sabah saat 10.00 civarlarında kolluk kuvvetleri bulunduğumuz yere geldi. Eylemin dağıtılacağını söylediler. Tabela ve pankartlarımızı aldılar. Biz direnince de gözaltılara başladılar. Şu anda 11 arkadaşımız gözaltında” dedi.

İşçilerin direncini kıramayan jandarma, fabrika önünü terk ederken işçiler eylemine devam etti.

Tek Gıda İş Sendikası ise saldırıyla ilgili bir duyuru yayınladı. İnternet sitesi üzerinden yayınlanan duyuruda şu ifadeler yer aldı:

Karacabey İşletmesi karşısında Anayasal ve demokratik haklarını kullanarak bekleyen Tek Gıda-İş üyesi işçilere jandarma-polis müdahalesi başladı. Üyelerimizin tamamen yasal ve meşru hak ve özgürlüklerine jandarma güçlerinin yaptığı bu kanunsuz müdahaleyi kınıyoruz. Müdahalenin durdurulmasını ve üyelerimizin haklarına saygılı olunmasını talep ediyoruz. Güvenlik güçlerini sermayenin bekçiliğini yapmak yerine hukukun, kanunların ve özgürlüklerin adil bekçisi olmaya çağırıyoruz.

Sütaş mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz.”

Kaynak: Birgün