• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

PETROL-İŞ SENDİKASI BASIN AÇIKLAMASI

TERÖRÜ VE TERÖRİSTLERİ BİR KEZ DAHA LANETLİYORUZ...

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da yapılması planlanan yürüyüşe katılacak sivil toplum kuruluşlarına karşı yapılan alçakça saldırıyı planlayan, teşvik eden, yapan her kim veya  kimlerse nefretle kınıyoruz...

11.10.2015

Düşüncenin bireysel veya toplumsal olarak ifade edilmesini engellemeye dönük bu tür hareketler, birlik ve beraberliğimizin bir an önce sağlanmasının önemine olan inancımızı sarsamayacaktır.

Petrol-İş Sendikası her türlü düşüncenin özgürce ifade edilmesini ülkemizin zenginliği olarak görmektedir.

Ancak fikri olmayanların şiddete başvurmasını veya kendi düşüncelerini silahla dayatması hele hele sözümüzona  kendi amaç ve beklentileri sebebiyle insanların katledilmesini meşru gören her türlü eylem ve harekete karşıdır, karşı duruşunu da devam ettirmekte kararlıdır.

İnsanı önceleyen, demokrasiyi, insan haklarını savunan bir sivil toplum kuruluşu olarak  hiçbir şiddet olayı ve terör, Petrol-İş camiasını doğru bildiği düşünce özgürlüğü, insan sevgisi ve toplumsal barışı savunmaktan alıkoyamayacaktır...

Bu duygu ve düşüncelerle menfur saldırıda hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor, yakınlarına başsağlığı diliyor, yaralılara acil şifalar temenni ediyoruz..

Ayrıca  orada bu toplantıyı tertipleyen STK temsilcilerine geçmiş olsun dileklerimizi, Petrol-İş adına bir kez daha ifade ederken milletimize ve üyelerimize birlik ve beraberlik vurgusu ile sağduyu çağrımızı yineliyoruz.

Merkez Yönetim Kurulu