• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

TGS: “Erkan Koyuncu Davasının Takipçisi Olacağız”

02.09.2014

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve basın emekçileri, geçen ay Galatasaray’ın Florya Metin Oktay tesislerinde kafasının tesisin otomatik kapısına sıkışması sonrası hayatını kaybeden Sabah gazetesi foto muhabiri Erkan Koyuncu için Galatasaray Lisesi önünde bir eylem düzenledi.

TGS İstanbul Şubesi ve basın emekçileri, Erkan Koyuncu’nun hayatına mal olan koşulları hatırlattı ve sorumlulara ‘adalet’ çağrısı yaptı.

TGS’nin açıklaması şu şekilde:

“Bundan bir ay önce Galatasaray Kulübünün Florya Metin Oktay Tesislerinde bir cinayet yaşandı.

Yöneticiler, futbolcular ve personel tesise normal kapıdan girerken, foto muhabiri arkadaşımız Erkan Koyuncu mal kabul girişinin otomatik kapısına sıkışarak can verdi.

Geçtiğimiz bir ayda soruşturma ‘jet’ hızıyla tamamlandı. Savcı, güvenlik görevlisi için 6 yıla kadar hapis istedi. Peki Erkan’ın ölümünden sadece güvenlik görevlisi mi sorumlu? Kulüp yöneticileri, tesis görevlileri, kapıyı üreten firma soruşturulmayacak mı?

Transferler yapıldı, lig başladı. Herkes eğlenceye bakacak, bu dava unutulacak sanıyorlar. Hayır, bu sefer öyle olmayacak. Sürecin takipçisi olacağımızı buradan ilan ediyoruz.

Herkes bilsin ki, artık bize dayatılan uygunsuz çalışma şartlarını kabul etmiyoruz. Kulüpleri kendilerine çeki düzen vermeye, bundan sonra başka canların yanmaması için gerekli tedbirleri almaya çağırıyoruz. TFF’den spor muhabirlerinin koşullarının düzeltilmesi için standartlar koymasını, buna uymayan kulüplere yaptırım uygulamasını talep ediyoruz.

Erkan kardeşimiz için yaptığımız bu açıklama uzun bir yürüyüşün ilk adımıdır. Akreditasyon, telif, mesai, sigorta, maaş, işten atılma, baskı ve sansür karşısında bir arada duracağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Bundan böyle spor habercilerine ve yazarlarına saygı göstermeyenler, mesleki dayanışmamızın gücünü görecektir.”