Tüpraş Fuel Oil Dönüşüm Ünitesi Flare’i Ateşlendi

15.09.2014

Kocaeli şubeye bağlı Tüpraş İzmit Rafineri Müdürlüğü B bölgesinde yapımı süren ve bitimine 60 gün kalan Fuel Oil dönüşüm ünitesinin Flare’i 15 Eylül Pazartesi günü yapılan törenle ateşlendi.

Flare ateşleme törenine Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu, Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut ile genel müdür yardımcıları, Petrol-İş Sendikası  Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Petrol-İş Genel Sekreteri Ali Ufuk Yaşar, Kocaeli Şube Başkanı Salih Akduman, Başkan Yardımcısı Nesimi Yetişoğlu, Tüpraş Genel Müdürlüğü Baştemsilcisi Naci Toksoy, İzmit Rafineri  Müdürlüğü Baştemsilcisi Teoman Aydınoğlu ile işyeri temsilcileri katıldı.

Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın törende bir konuşma yaparak şunları söyledi: “Fuel Oil dönüşüm ünitesi yatırımı özelleştirilen bir kuruluşun ülkemizde gerçekleştirdiği en büyük yatırım olarak Türkiye tarihine geçecek bir proje oldu. Proje başlangıcından bugüne kadar planlanan şekilde devam etti ve  son 60 güne girdik. Başta bu projede inşaattan montaj çalışmalarına kadar emeği geçen ve şu an sahada çalışan işçi arkadaşlarımıza olmak üzere, yüklenici şirketlere, Koç Holding ve Tüpraş yönetimine, yatırımı planlayan ve gerçekleştirenlere şükranlarımı sunuyorum. Projede günde 10 bin işçinin sahada çalıştığını düşünürsek, iş kazaları yönünden de bu zor süreç başarıyla tamamlanmış oldu.”