• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Tüpraş İşyerinde Sözleşme Açıklaması

01.03.2019

Tüpraş Rafinerilerinde çalışan üyelerimiz adına sürdürdüğümüz ve 2019-2020 dönemini kapsayacak olan toplu iş sözleşme görüşmelerimizle ilgili Tüpraş İzmir Rafinerisi çalışanı üyelerimize 1 Mart Cuma günü işyeri önünde bir basın açıklaması yapıldı.

Aliağa Şube Başkanımız Ahmet Oktay; TÜPRAŞ çalışanı üyelerimize yönelik yaptığı açıklamada bu dönem sürdürülen toplu iş sözleşme görüşmelerinin öneminden bahsetti.

Ahmet Oktay yaptığı açıklamada " 2019-2020 dönemini kapsayacak olan toplu iş sözleşme görüşmelerimizde 27 Şubat'ta üçüncü oturumumuzu gerçekleştirdik. Dört Rafineri olarak bu dönem her zamankinden daha fazla ve ortak kararla hareket ederek birliktelik sağlama kararı aldık” dedi.

Her oturum sonrası bir araya gelerek bir sonraki toplantıyı değerlendirdiklerinden bahseden Ahmet Oktay; “biliyoruz ki alım gücümüz düştü, açıklanan enflasyon rakamları gerçek rakamlar değil! Bunu her platformda söylüyoruz, gerekli mesajlarımızı gerekli yerlere iletiyoruz. “dedi.

İkinci Oturumda Hiçbir Madde Geçmedi

Ahmet Oktay; “Sürdürdüğümüz toplu iş sözleşme görüşmelerimizin ikinci oturumunda hiçbir maddemiz geçmedi. İşverenin Münhal Kadrolar, Hastalık Avansı, Disiplin Kurulu, Taşıt Aracı ve Deneme Süresi gibi bazı maddeler üzerinde talepleri vardı. Üçüncü oturumda bu taleplerini geri çektiler”

Sözleşmelere Kiplas’ın Girmesi Sizleri Tedirgin Etmesin

Toplu iş sözleşme görüşmelerimize Kiplas’ın girmesinin, tedirginlik yaratmaması gerektiğini, Kiplas’ın bizlere yabancı bir sendika olmadığınI anlatan Ahmet Oktay; "Onlar bizi tanıyor, biz onları tanıyoruz. Bu sizi tedirgin etmesin.” diye konuştu.

Ahmet Oktay son söz olarak "toplu iş sözleşme görüşmeleriyle ilgili birbirimizi zan altında bırakacak haberlere itimat edilmemesini, telefonlarının 7/24 saat açık olduğunu, doğru bilgiyi kendilerinden almalarının yanlış bilgilendirilmelerin önüne geçeceğinden bahsetti.