• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Medyada Türk-İş Genel Kurulu

Türk-İş’te değişim olmadı

Oyların 223’ünü Mustafa Kumlu, 127’sini ise Sendikal Güç Birliği Platformu’nun adayı Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın aldı. Kumlu yaptığı açıklamada “Yine zor, belki de her zamankinden daha zor bir dönem bizleri bekliyor” dedi.
CUMHURİYET/ANKARA
12.12.2011

Türk-İş 21. Olağan Genel Kurulu’nda Mustafa Kumlu, yeniden genel başkanlığa seçildi. “İşte yine ateşten gömleği giydim” diyen Kumlu, “Hükümetin emeğe karşı bitmez tükenmez saldırılarının önümüzdeki dönemde devam edeceği açık. Yine zor, belki de her zamankinden daha zor bir dönem bizleri bekliyor” dedi.

Büyük Anadolu Hotel’de 8 Aralık’ta başlayan Türk-İş 21. Olağan Genel Kurulu, dün yapılan seçimin ardından sona erdi. Seçimde, 362 delegenin tamamı oy kullandı. Oyların 350’si geçerli sayıldı. Oyların 223’ünü Mustafa Kumlu, 127’sini ise Sendikal Güç Birliği Platformu’nun adayı Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın aldı. Bu sonuçla Musafa Kumlu, yeniden Türk-İş Genel Başkanı seçildi. Türk-İş Yönetim Kurulu da şu isimlerden oluştu: Genel Sekreter Pevrul Kavlak, Genel Mali Sekreter Ergün Atalay, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Nazmi Irgat, Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Ağar.

Kumlu, yaptığı teşekkür konuşmasında genel kurulun etkilerinden arınıp tek yürek, tek yumruk halinde dev sorunların çözümü için el ele yürümeleri gerektiğini belirterek “Biz birlik ve bütünlük içinde oldukça, tek bir yürek, tek bir ses oldukça önümüzde hiç kimse, hiçbir güç duramayacaktır” dedi. Kumlu, olumlu ya da olumsuz tüm eleştirileri önemsediklerini, Türk-İş yönetimi ve başkanlar kurulunun bu eleştiriler ışığında yoluna devam edeceğini söyledi. Genel kurul komisyonlarının verimli bir çalışma içinde olduğunu kaydeden Kumlu, şunları kaydetti:

“Genel kurul kararlarımız, Türk-İş’in manifestosudur. Bu manifesto, rehberimiz olacaktır. Biliyorum, üzerimize atılan ateş topları nedeniyle yine yanmadığımız bir tek gün olmayacak. Bu zor dönemde emek lehine adımlar atılabilmesi için tek tek hepinize, hepinizin desteğine ihtiyacımız var. Bunu unutmayın, gözünüzü gönlünüzü bizlerden ayırmayın.”