• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Petrol-İş'ten Değerli Bir Proje:

“Üyelerimizin En İyi Şekilde Faydalanmasını Sağlayacağız”

Petrol-İş'in daha iyi değerlendirmek üzere imara açtığı İzmir Dikili'deki arazisinde, 8 Ekim Perşembe günü, merkez yöneticilerimizin katılımıyla temel atma töreni yapıldı.  Genel Başkan Ali Ufuk Yaşar burada yaptığı konuşmada, araziden elde edilecek gelirin sendika üyeleri için en faydalı  şekilde değerlendirileceğini ifade etti.

09.10.2015

Petrol-İş'in daha önce sahip olduğu İzmir Dikili'deki arazi dün gerçekleştirilen temel atma töreni ile değerlendirilmeye açıldı. Dikili Prestij Park Çetinkayalar İnşaat tarafından hayata geçirilecek olan villa projesi ile Petrol-İş Sendikası yapılacak 97 villadan 32'sinin sahibi olacak. Buradan elde edilen gelirin sendika üyeleri için nitelikli bir eğitim tesisi yapılmasına harcanması planlanıyor.

8 Ekim Perşembe günü yapılan temel atma törenine Genel Başkan Ali Ufuk Yaşar, Genel Sekreter Ahmet Kabaca, Genel Yönetim Sekreteri Ünal Akbulut, Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, Şube Başkan Yardımcısı Menderes Akdağ, Şube Başkan Yardımcısı (Mali) Mevlüt Çınar, İzmir şube Başkanı A. Gani Gündoğdu, Şube Başkan Yardımcısı Orhan Zengin, Şube Başkan Yardımcısı (Mali) Özgür Şadi, Şube Yönetim Kurulu Üyesi Mürsel Katırancı, DYO Boya İşyeri Baştemsilcisi Hakan Zaptiyeoğlu ve konuklar katıldı. Merkez ve şube yöneticilerimiz temeli atılan konutlar için Çetinkayalar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nural Çetinkaya'dan bilgi aldılar.

Genel Başkan Ali Ufuk Yaşar temel atma töreninde yaptığı konuşmasında, değerlendirilmeye açılan arazinin 30 yıla dayanan geçmişini dile getirdi.  Petrol-İş'in eski Genel Başkanlarından Cevdet Selvi'nin 2 aralık 1985'te aldığı tarlanın bugün ete kemiğe bürünmesinin tarihi günü olduğunu ifade eden Yaşar, “Daha önce bu tarla üzerinde eğitim ve dinlenme tesisi yapmak için çok çaba sarf etmişler. Aramızda olmayan başkanlarımızı rahmet, olanları ise sağlık, sıhhat ve afiyetle anmak istiyorum.” dedi.

Üyelerimiz İçin Eğitim Tesisi

Biz bir sivil toplum kuruluşuyuz, 30 bin 300 aidatlı üyemiz var ve üyelerimizin aidatlarını onlar için en iyi şekilde değerlendirmek bizim görevimizdir diyen Yaşar, sözlerine şöyle devam etti:

“Geçmişten bugüne kadar bu arazi en iyi şekilde değerlendirilmeye çalışıldı. 2012 yılında bu tarlanın arsa biçimine dönüşmesiyle Çetinkaya Grubu ile 36 bin dönümlük kullanılabilir arazi üzerine anlaşıldı. Geçmişten bugüne kadar emeği geçen herkese özellikle teşekkür ediyorum. Oradan gelecek gelir ile üyelerimiz için eğitim tesisi yapmayı planlıyoruz. Ama bu tesis için araziden gelecek para beklenmeyecek, daha önce tesisin temelini atacağız.” dedi.

Konuşmasının devamında Petrol-İş'in Türkiye'nin her tarafına dağılmış 30 bin 300 üyesi olan, Türkiye'nin tamamına hitap eden bir sendika olduğunu belirten Yaşar, “Çetinkaya Grubuna ve çalışanlarına teşekkür ediyorum, hepinizi bu duygu ve düşüncelerle selamlıyorum, şimdiden hayırlı olsun” diyerek sözlerini bitirdi.