• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Petrol Kanunu yeniden düzenleniyor

Yeni Petrol Kanunu Bakanlar Kurulu'nda

Yeni Türk Petrol Kanunu Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı. Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan yeni tasarı ile Petrol Kanunu'nun bir çok maddesi değişiyor. Petrol-İş Sendikası, kamuoyu ve taraflarla paylaşılmadan Bakanlar Kurulu'na sunulan bu düzenlemelerin, yeni tasarının takipçisi olacaktır.

 

 

 

Basın Servisi
18.04.2012

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TRT'ye yaptığı açıklamada, "Yeni Türk Petrol Kanunu'nun" Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını söyledi. TRT'nin haberi şöyle:

"Enerji alanındaki düzenlemelere bir yenisi daha ekleniyor. Türk Petrol Kanunu yeniden düzenleniyor. Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan yeni tasarının 40'a yakın maddesinde değişiklik yapılıyor. 

Düzenlemeyle ilgili açıklama yapan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Gerçek yatırımcını önünü açan, ama bunun yanında spekülasyonu amaçlayanların da kısmen önününü kapatan bir yapı kurguladık" dedi. Yeni düzenleme ile uluslararası yatırımcıların da ruhsat alması sağlanacak.

Bakan Yıldız, bu konuda şunları söyledi:

"Uluslararası standartlara uygun ve uluslararası sermaye geldiğinde rahatlıkla herhangi bir ruhsat alanlarında çakışma olmaksızın çalışabilecekeri, ruhsat müracaatalarını yapabilecekleri. taahhütlerini rahatlıkla verebilecekleri bir yapı oluşturuyoruz."

Yeni Türk Petrol Kanunu ile denizde aramaların da önünün açıldığını vurgulayan Yıldız, 'Derindeniz aramacılığı ile ilgili ruhsat alanlarnı biraz daha daraltarak daha geniş bir sayıda çalışabilmeyi mümkün kılacak bir yapıyı kurguluyoruz' şeklinde konuştu. "

Petrol-İş Sendikası, kamuoyu ve taraflarla paylaşılmadan Bakanlar Kurulu'na sunulan bu düzenlemelerin, yeni tasarının takipçisi olacaktır.

 

 

 

Kaynak: TRT