• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Yurtiçi Kargo işçileri: ‘Yargı kararını uygulamak zorundasınız’

Toplu İş Görüşmesi yetkisini alan Nakliyat İş üyesi Yurtiçi Kargo işçileri kararın uygulanması için Genel Merkez önüne gitti.

12.03.2013

Yurtiçi Kargo işçisi Nakliyat İş üyeleri Yutriçi Kargo’nun İstanbul Maslak’ta bulunan Genel Merkez’in kapısına dayandı. Haklarını aldıkları yargı kararının uygulanması için “Toplu İş Görüşmesi çağrısı” belgesini Genel Merkez’e elden vermek isteyen işçilerin talebine “Postayla yollayın” yanıtı verildi. İşçiler, belgelerini elden vermek konusunda ısrar etti. Uzun süre kapı önünde bekleyerek, sloganlar atan işçiler, belgelerini noter aracılığı ile yönetime ulaştırma kararı alarak, eylemlerine son verdi.

Ne olmuştu?

Yurtiçi Kargo’nun acentelerinde çalışan işçiler Nakliyat İş’te örgütlenmiş, şirket, örgütlenmenin önüne geçmek için acenteleri şube olarak göstermişti. Nakliyat İş, çalışanların işkolunun değişmediğini bu nedenle Nakliyat İş’te örgütlenebileceklerini ileri sürerek, yargı yoluna gitmişti. Verilen muvazaa kararının ardından sendika, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yetki için başvurmuştu. Bakanlık, sendikanın toplu iş sözleşmesi için yetki talebini kabul etmişti. İşçiler, tüm bu belgelere dayanarak bugün Yurtiçi Kargo Genel Merkez önünde eylem yaptı. Ancak şirket, işçilerin çağrı belgelerini kabul etmeyerek yeni bir hukuksuzluğa imza attı.