Çıkarılmak istenen yasa değişikliğiyle bor, toryum ve uranyum madenlerinin üretiminin özel sektörce yapılmasının önünde hiçbir engel kalmayacaktır. Hükümet yetkililerinden gelen tüm aksi iddialara karşın ve gerekçesi ne olursa olsun bu değişiklik, 2840 sayılı Kanunla Devlet eliyle işletilmesi gereken bor madeninin özelleştirilmesi demektir.
Stratejik ürün borun aranmasının, işletilmesinin devlet eliyle yapılması 2840 sayılı kanunla hükme bağlandı. Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın, Reuters’e verdiği söyleşide yapılmak istenen düzenleme ile taşeronluk yoluyla bor madenlerinin üçüncü şahıslara verileceğini, bunun üstü örtülü bir özelleştirme olduğunu söyledi.
Bandırma Şubemizin başlatmış olduğu İMZA STANDI' nda toplanan 5.000 imza T.B.M.M Başkanlığına Şube Başkanımız İsmail Kayan Yönetim Kurulu, Temsilci ve üyelerimiz tarafından gönderilmiştir.
Bor işçilerinin 27 Mart Salı günü Eti Maden'e bağlı Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları İşletmesi'nden kent merkezine yürüyüşünün ardından, Cumhuriyet Meydanı'nda Bor'da özelleştirme girişimine karşı bir miting düzenledi.
Hükümet, Türkiye'nin en önemli ve stratejik varlığı bor madenlerinin özel sektör tarafından işletilmesinin önünü açacak bir girişimde bulundu. Dünyanın en büyük üreticisi konumunda olduğumuz bor, yerli ve yabancı sermayenin kullanımına sunuluyor...