• İşverenler uluslararası grev hakkını inkâr ediyor

Haziran 2014'te Uluslararası Çalışma Konferansı'nda (UÇK), Standartları Uygulama Komitesi'ndeki görüşmeler sırasında, İşveren Grubu, grev hakkının 87 nolu ILO sözleşmesinin kapsamı içinde olduğunu kabul etmemekte diretti. Böylece uluslararası hukukun onlarca yıllık yerleşik uygulamasını sarstı.
  • ILO: Sendikalar Yasa Tasarısı ILO sözleşmelerine aykırı

AKP Hükümeti'nin "sendikal özgürlükler getiriyoruz" diye hazırladığı Toplu İş İlişkileri Kanunu Tasarısı, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından bir kez daha eleştirildi.
  • 42 çocuktan biri sendikalı oldu

Oyuncular Sendikası'ndan Şebnem Sönmez bianet'e, sendikanın çocuk oyuncular için yaptığı çalışmaları değerlendirdi. Setlerde tüm çocuklara üye olabileceklerini belirttikleri halde yalnız birinin sendikalı olduğunu söyledi.
  • ILO, 'Sermayenin Dünyası'nı betimliyor

Korkut Boratav'ın sol haber portalında bugün yayımlanan yazısı, ILO'nun 2011 Raporu üzerinde değerlendirmeler içeriyor.
  • ILO ve EMCEF Ankara'da ortak seminer düzenledi

Uluslararası Çalışma Örgütü ILO ve Avrupa Maden Kimya ve Enerji Sendikaları Federasyonu EMCEF'in 30 Eylül 2009- 02 Ekim 2009 tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirdiği “Avrupa Düzeyinde ve Ulusal Düzeyde EMCEF üyesi Türkiye, Bulgaristan, Romanya ve Polonya Sendikalarının Sektörel Sosyal Diyaloğa Katılımının Güçlendirilmesi” başlıklı çalışma toplantısı sona erdi.