"İşyeri önünde grev çadırı kurulamayacak, sendikal tazminat ödenmeyecek, baraj Ocak ayına kadar sıfir olacak." TOBB, TİSK ve Hak-İş'in uzlaştığı sendika tazminatının bile kaldırılmasına olanak tanıyacak protokole Türk-İş Başkanı Kumlu'nun da imza attığı ileri sürüldü. Protokolün içeriğinin öğrenilmesi üzerine bazı yönetim kurulu üyelerinin Kumlu'yu istifaya çağırdığı iddia edildi. Kumlu, "işverenle birlik olundu" iddiasının sahiplerini ispata çağırdı.
AKP rejiminin 2001 krizinin ardından topluma çok ağır bedeller ödeten ve bir siyasi düzen değişikliğine götüren Kemal Derviş-IMF operasyonlarından miras aldığı “mali disiplin”de son zamanlarda cidd
Bir süredir ekonomi yönetimlerinde, medyada, piyasalarda Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi’nin deyişiyle “krizin en kötü aşaması artık geride kaldı” havası egemendi.
Hükümetin bor madenlerinin özelleştirilmesine olanak tanıyacak bir yasa değişikliği, Türkiye Maden İşçileri Sendikası’nı da harekete geçirdi. Maden-İş konuyla ilgili ayrıntılı bir rapor hazırladı. Raporda iki tekelin fırsat kolladığı, devletin madenleri elden çıkarmaması gerektiği vurgulandı.
Aralarında Petrol-İş'in de yer aldığı, 27 sendika, oda, vakıf ve sivil toplum kuruluşu 4+4+4'le eğitim sisteminde değişiklik öngören düzenlemeye, “Ellerinizi çocuklarımızın üzerinden çekin!” değerlendirmesiyle tepki gösterdi.
Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarıyla yüzde 10 olan işkolu barajı yüzde 3’e indirilmiş ve uygulamanın 5 yıl sonra yürürlüğe girmesi öngörülmüştü. Komisyonda yapılan değişiklikle işkolu barajının 5 yıl sonunda kademeli olarak yüzde 1’e indirilmesi benimsendi.