• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun

“Koşullar ne kadar zor olursa olsun, bu topraklarda 19 Mayıs’ta yakılan bağımsızlık ateşi hiç sönmeyecektir.”

18.05.2021

Merkez Yönetim Kurulumuz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir açıklama yayımladı.

Anadolu topraklarında emperyalist ve işgalci devletlere karşı bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin başladığı gün olan 19 Mayıs 1919, Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda atılan ilk adımdır.

19 Mayıs’ta Samsun’a çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın meşalesini yakmış, tam bağımsız bir ülke düşü halkımızın umut ve özlemi ile birleşerek zafere dönüşmüştür.

Covid-19 salgını etkisiyle koşulların her geçen gün daha da zorlaştığı bir dönemde, aklın ve bilimin ışığında, toplumsal dayanışma ile bu günleri atlatacağımıza olan inancımız tamdır. Böylesi dönemlerde özellikle gençlerimizin yarınlara olan umutlarının hiç bitmemesi büyük bir önem taşıyor. Çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu eşsiz günü hediye ettiği gençlerimize, geleceğimizi de emanet etmiştir. Gençlerimizin bu inançla hareket etmesi, kendilerine düşen sorumluluğun  da bilinciyle ülkemizin yarınlarını inşa etmesinde gerekli sorumluluğu alması gerekir.

Koşullar ne kadar zor olursa olsun, bu topraklarda 19 Mayıs’ta yakılan bağımsızlık ateşi hiç sönmeyecektir.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyor, gençlerimizin ve ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyoruz.

Merkez Yönetim Kurulu adına
Süleyman Akyüz
Genel Başkan