• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

2. Emek Kurultayı'nı İstanbul'da Topluyoruz

23.12.2014

SON dönemde artan iş cinayetleri nedeniyle sık sık gündeme gelen özelleştirme ve taşeronlaştırma sorunu, Aydınlık 2. Emek Kurultayı'nda masaya yatırılacak.

27 Aralık Cumartesi günü İstanbul'da bulunan Petrol-İş Genel Merkezi'nde yapılacak olan kurultaya sendika, siyasi ve ekonomi camiasının önemli isimleri katılacak. Üç oturumdan oluşan kurultay saat 10.00'da başlayacak.

ÜÇ SENDİKA BAŞKANI

Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Sabuncu'nun açış konuşmasını yapacağı kurultayda ev sahibi olarak ise Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkm kürsüye gelecek.

Emek Servisi Şefi Esin Ergenç Turhan'ın başkanlığını yapacağı 1. oturumda, Tekgıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve Kristal-İş Genel Başkanı Bilal Çetintaş "Özelleştirme ve Taşeronlaştırma Kıskacında Sendikal Örgütlenme" üzerine konuşacak.

SİYASAL ÇÖZÜM

Eski CHP milletvekili, aynı zamanda yazarımız olan Engin Ünsal'ın başkanlığını yapacağı 2. oturumda da "Özelleştirme ve Taşeronlaştırmanın Siyasal Çözümü"nü İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile Eski Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan anlatacak.

EKONOMİK BOYUTU

TEKSİF Sendikası Örgütlenme Dairesi Müdürü Asalettin Arslanoğlu'nun başkanlığını yapacağı son oturumda da "Türkiye'nin Ekonomi Mecburiyetleri" masaya yatırılacak. Bu konuda Prof. Dr. Aziz Konukman, yazarımız, ekonomist Uğur Civelek, Ekonomi Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Ünsalan ve yazarımız, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Akdemir görüşlerini bizimle paylaşacak.

İŞÇİLER DE KATILACAK

Kurultaya işçiler de katılacak. Özelleştirmeye karşı mücadeleyle adından sürekli söz ettiren Yatağan işçileri, 301 işçinin şehit olduğu Soma'dan işçiler, Sütaş ve Nestle'de işten atılmalarının ardından direnişe geçen işçiler birer konuşma yapacak.

 
 
Kaynak: Aydınlık Gazetesi