• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun

Merkez Yönetim Kurulumuz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

22.04.2024

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun ve egemenliğin ulusumuza devredilmesinin 104. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Kurtuluş Savaşında emperyalizme karşı verilen büyük mücadele sonrası ortaya çıkan irade, 23 Nisan 1920 tarihinde Büyük Millet Meclisi’ni açarak, halk iradesine dayanan ve demokrasiyi ilke edinen Cumhuriyetimizin kurulmasına öncülük etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla yurttaşları arasında hiçbir ayrım gözetmeyen, hiç kimsenin bir diğerinden üstün olmadığı, kurulacak yeni ülkede herhangi bir zümre veya grubun değil halkın iradesinin belirleyici olacağı tüm dünyaya ilan edildi. Bağımsız, demokratik ve özgür bir ülkenin teminatı olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak her bir vatandaşımızın asli görevi olduğunun bilincindeyiz.

23 Nisan ayrıca Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğimizin teminatı çocuklarımıza armağan edilmiştir. Cumhuriyeti emanet ettiğimiz çocuklarımızı korumak, onlara güzel ve sağlıklı bir gelecek hazırlamak ise en büyük sorumluluğumuzdur.

Petrol-İş Sendikası olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bizlere özgür ve bağımsız bir ülke bırakmak için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, halkımızın ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz.

Petrol-İş Sendikası
Merkez Yönetim Kurulu adına
Süleyman Akyüz
Genel Başkan