30. Dönem 1. Olağan Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplandı

Sendikamız 30. Dönem 1. Olağan Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplandı. 21-22 Şubat 2024 tarihinde Girne’de yapılan toplantıda ülkemizde yaşanan güncel gelişmeler, emeğin gündemini oluşturan başlıklar ile Petrol-İş’in idari ve örgütsel yapısı ele alınıyor.

21.02.2024

Sendikamız 30. Dönem 1. Olağan Genişletilmiş Başkanlar Kurulu 21-22 Şubat 2024 tarihinde Girne/KKTC’de toplandı. Toplantı Merkez Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulları ile Şube Başkan ve Başkan Yardımcılarının katılımıyla yapılıyor.

İki gün sürecek olan Genişletilmiş Başkanlar Kurulu 21 Şubat Çarşamba günü 09.30’da sendikamız Genel Başkanı Süleyman Akyüz’ün açış konuşmasıyla başladı. Genel Başkanımız çerçeve niteliğindeki konuşmasının ilk bölümüne Erzincan/İliç’te meydana gelen heyelan sonucunda hayatını kaybeden 9 işçiyi anarak başladı. Devamında, işyerlerinde yaşanan kazaların çok büyük bir kısmının önlenebilir olduğuna dikkat çeken Genel Başkan Akyüz, iş cinayetlerinin son bulması için örgütlülüğün mutlaka artması gerektiğini belirtti.

Genel Başkan konuşmasının devamında Türkiye ve dünyada öne çıkan gelişmeleri ele alan çerçeve konuşmasını gerçekleştirdi. Türkiye’de enflasyonun yüksek seyrine devam ettiğine, bu sebeple ücret politikalarındaki istikrarın sürdürülebilir olmaktan çıktığını belirten Akyüz, enflasyonun kontrol altına alınması ve istikrarın sağlanmasının rasyonel adımlarla gelebileceğinin altını çizdi. Petrol-İş Sendikası’nın mücadele ve müzakere stratejilerinin başarıyla devam ettiğini belirten Genel Başkan, son dönemdeki örgütlenme çalışmaları ve toplu sözleşmelerdeki gelişmeler üzerine değerlendirme yaptı. Vergi dilim ve oranlarındaki adaletsizliğin devam ettiğini, ekonomik koşullar sebebiyle alım gücü her geçen gün azalan işçilerin, emekçilerin, doğrudan ve dolaylı vergilerle vergi yükü altında ezildiğini altını çizen Akyüz, emek örgütlerinin ortak hareket etmekten başka şansının olmadığını bir kez daha ifade etti.

Genel Başkanımız konuşmasının ardından Başkanlar Kurulu toplantısı, Merkez Yöneticilerimizin kendi yetki alanlarına yönelik yaptıkları çerçeve sunumları ve şube yöneticilerinin değerlendirmeleriyle devam etti.