• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

“Acil Durum Sempozyumu” Ankara Şube Konferans Salonumuzda Gerçekleşti

İSGDER ve Petrol-İş Sendikası iş birliğiyle gerçekleştirilen “Acil Durum Sempozyumu”, 24 Kasım 2018 tarihinde yaklaşık 60 kişilik bir katılımla Petrol-İş Sendikası Ankara Şube Konferans Salonunda yapıldı.
 

28.11.2018

Ankara Şube Başkanımız Ali Haluk Koşar, Şube Başkan Yardımcımız Sabri Polat, İSGDER (İş Güvenliği Uzmanları Derneği) Başkan Yardımcısı Osman Sayar, İSGDER Yöneticileri, MKEK Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası İşyeri Sendika Temsilcileri Çetin Tiryaki ve Naci Güler’in katıldığı sempozyum, İSGDER Başkan Yardımcısı Sayar ve Ankara Şube Başkanımız Koşar’ın yaptığı açılış konuşmalarıyla başladı.

Şube Başkanımız Ali Haluk Koşar açılış konuşmasında; Sendikaların iş güvenliğinin sağlanması noktasında önemine değinerek, ölümlü iş kazalarının yüzde 98’inin sendikasız işyerlerinde gerçekleştiğini ve buna ek olarak taşeron çalışma sisteminin, iş kazalarının oranını artıran bir faktör olduğunu belirtti.

Ardından, yine Şube Başkanımız Koşar’ın moderatörlüğünü yaptığı ilk oturumda, emekli bomba imha uzmanı Yüksel Maral “Sabotajlar ve Tesis Koruma”, Ankara AFAD İl Müdürlüğünden Fatma Alço “Metropollerde Yaşanabilecek Doğal Afetler”, PKD Eğitmeni Abidin Özler “Patlayıcı Ortamlar ve Acil Durum Önlemleri”, İSG Bilim Uzmanı Ruhi Öktem ise “Kimyasallar ve Tesis Güvenliği” konularında sunumlarını yaptılar.

Öğleden sonra gerçekleşen ve Sendikamız İSİG Servisi Uzmanı Ceyhun Gürpınar’ın başkanlığını yaptığı ikinci oturumda ise, Ankara AFAD İl Müdürlüğünden Ahmet Kırçiçek “KBRN (Kimyasal-Biyolojik-Radyoaktivite-Nükleer)”, Üsküdar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Hacer Kayhan “Acil Durum Senaryolarının Planlanması ve Sık Yapılan Hatalar”, Eroğlu Holding İSG Koordinatörü Ahmet Yazıcı “Acil Durum Senaryoları ve Uygulama Örnekleri”, AÇSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğünden İSG Uzmanı Burak Yasun ise “Acil Durumlar ve Mevzuatı” konularında deneyimlerini katılımcılara aktardılar.

Tüm gün süren program, katılımcılara katılım belgelerinin verilmesi ve karşılıklı plaket takdimlerinin ardından sona erdi.