• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Petrol-İş Kadın'dan dayanışma ziyareti:

ADALET SARAYININ TAŞERON İŞÇİLERİ ADALET İSTİYOR

Kartal'da bulunan Anadolu Adalet Sarayı'nda çay ocakları, yemekhanelerde çalışan taşeron işçileri, üç aydır ücretlerini alamadıkları için 1 Eylül'den bu yana Adliye'nin C Ana giriş kapısında direnişteler. Petrol-İş Kadın Dergisi çoğunluğunu kadın işçilerin oluşturduğu direnişçileri ziyaret ederek dayanışma dileklerini iletti

05.09.2014

Beş gündür şarkı ve türküler eşliğinde adliyenin önünde direnen ve sayıları 40'a yaklaşan işçilerin büyük bir bölümünü kadınlar oluşturuyor.

Adliye çalışanlarından destek

Petrol-İş Sendikası Kadın Dergisi, 4 Eylül Perşembe günü NFS Taşeron şirketine bağlı olarak çalışan kadınları ziyaret ederek, destek ve dayanışmalarını iletti.

Beş gün önce bir basın açıklaması yaparak direnişe başlayan işçileri adliyenin diğer çalışanları; Büro Emekçileri Sendikası 3 Nolu Şubesi ile Yargıçlar Sendikası da destekliyor.

İşçilerin temel talepleri arasında şirket tarafından üç aydır ödenmeyen ücretlerinin ödenmesi, direniş nedeniyle işten çıkarılan arkadaşlarının geri alınması ve çalışma koşullarının düzeltilmesi yer alıyor