• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Aileler iş cinayetlerine karşı vicdan nöbetinde

İş cinayetlerinde yaşamlarını yitiren işçilerin aileleri, Galatasaray Lisesi önünde vicdan nöbetinin ikincisini gerçekleştirdi. Aileler, “Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi ve iş cinayetlerine karşı duyarlılık çağrısı yaptı.

28.05.2012

İş cinayetlerinde yaşamlarını yitiren işçilerin aileleri, vicdan nöbetinin ikincisini Galatasaray Lisesi önünde gerçekleştirdi.

İş cinayetlerinde yaşamını yitirenlerin aileleri, iş cinayetlerini gündemde tutmak ve yenilerinin yaşanmasını önlemek için halkı mücadeleye çağırdı, vicdan nöbeti eylemine destek çağrısında bulundu.

Aileler adına açıklama yapan Tuncay Demir, yaşananların iş kazası değil cinayet olduğunu, yasal mevzuat ve hükümler ortada olmasına rağmen, patronların, belediyelerin, çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığının ve diğer sorumluların almaları gereken önlemleri almadıklarına dikkat çekti.

OSTİM, BEDAŞ ve Davutpaşa patlamalarında yaşamlarını yitirenlerin ailelerinin adalet mücadelesi vermedikleri taktirde önlemlerin alınmamaya devam edeceğini, sorumluların yargılanmayacağını kaydeden Demir, Van Bayram Otel’de yaşamlarını yitiren gazetecilerin aileleri mücadele etmese bu soruşturmanın otel sahibiyle sınırlı kalacağını dile getirdi.

Tüm demokratik kitle örgütü, siyasi partiler, meslek odaları ve sendikalara seslenen Demir, “Artık yeter, durun, görün, anlayın, bizleri yalnız bırakmayın, harekete geçin. Vicdanınız varsa, adalet duygunuz bakiyse ‘yeter artık’ deyin. Öfkemizi de maneviyatımızı da, varlığımızı da anlayın” dedi.

Kaynak: ETHA