• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

BASIN AÇIKLAMASI DAVETİ

AKKİM'DE BASKILAR SONA ERSİN! İŞÇİNİN SENDİKALAŞMA İRADESİ TANINSIN!

AKKİM direnişinin 18. gününde fabrika önünde, örgütlenme kararlılığımızı ortaya koymak, işten çıkarmalara tepki göstermek ve işverenin haksız, hukuksuz tavrını protesto etmek için bir basın açıklaması düzenlenecektir.

17.08.2017

İstanbul Hadımköy'de kurulu bulunan Akkim Yapı Kimyasalları A.Ş. işçileri, sendikalı olmaya karar vermişler ve bu doğrultuda Petrol-İş'te örgütlenmişlerdir. Ancak, Anayasal ve yasal haklarını kullanarak örgütlenme iradesini ortaya koyan işçilere, Akkim işvereni emek düşmanı yüzünü göstermiş ve örgütlenme sürecinde 20'nin üzerinde işçiyi işten atmıştır.

İşçilerin sendikalaşmasını engellemek için her türlü baskıyı uygulayan ve onları sendikadan istifaya  zorlayan işverenin tüm bu çabalarına rağmen Petrol-İş, Bakanlık nezdinde yetkiyi almayı başarmış ve kazanan sendikal irade olmuştur. Fabrikada baskılarını artıran işveren bir yandan yetkiye itiraz etmiştir. İşverenin nafile çabaları sonuç vermeyecek, Akkim'e sendika girecektir!

Bu süreçte işten çıkarılan Petrol-İş üyelerinin Hadımköy'deki fabrika önünde başlattığı onurlu direniş 18. gününe girmiştir.

15 Temmuz Darbe Girişimi'nden sonra da yerel kamuoyuna ve basına yansıdığı üzere Akkim işvereni, yasalara ve Anayasaya aykırı davranmayı alışkanlık haline getirmiştir. İşverenin, memleketi ve çocukları için alınteri döken işçinin en doğal haklarını kullanmasını engellemeye çalışmasının başka bir açıklaması olamaz.

Direnişin 18. gününde fabrika önünde, örgütlenme kararlılığımızı ortaya koymak, işten çıkarmalara tepki göstermek ve işverenin haksız, hukuksuz tavrını protesto etmek için bir basın açıklaması düzenlenecektir.

Sendikamızın düzenleyeceği basın açıklamasına, yazılı ve görsel basının değerli mensuplarını davet ediyor, tüm emek dostlarını direnişimizle dayanışmaya çağırıyoruz.

Saygılarımızla,

Tarih:    17 Ağustos 2017, Perşembe
Saat:     18:00
Yer:       Akkim Yapı Kimyasalları A.Ş. Fabrika önü
Adres:  Yeşilbayır Mahallesi, Şimşir Sk. No:22, 34555 Arnavutköy/Istanbul