Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu tutuklanan 3. Havalimanı işçilerinin serbest bırakılması için imza kampanyası başlattı.
Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri 3. Havalimanı işçilerinin serbest bırakılması ve tüm taleplerinin kabul edilmesi için imza kampanyası başlattı. Cuma ve Cumartesi günü Aliağa Demokrasi Meydanı'nda ve Aliağa Kapalı Pazar yerinde kurulacak stant ile imza toplayacak olan platform bileşenleri düzenledikleri basın açıklamasında "Tutuklanan işçiler serbest bırakılsın, talepleri kabul edilsin" dedi.
"Hak arayan işçilere gaz bombası atıldı"
Platform adına basın açıklamasını okuyan Genel İş Aliağa Belediyesi İşyeri Baştemsilcisi Sinan Uğur "Sürekli iş kazaları yaşayan, ağır koşullar altında çalışmak zorunda kalan, ücretleri düzenli ödenmeyen, insanlık dışı uygulamalarla yüz yüze bırakılan, balık istifi gibi koğuşlarda yatırılan İstanbul 3. Havalimanı inşaat işçileri defalarca olduğu gibi bir kez daha ama daha güçlü bir şekilde haklı talepleri için eyleme geçti. Taleplerinin karşılanması için meşru yollardan hak arayan binlerce işçinin taleplerini dinlemek, gerekli önlem ve düzeltmeleri yapmak yerine, işçileri suçlayan açıklamalar sonrası çağrılan kolluk kuvvetleri işçilere gaz bombaları ve plastik mermilerle saldırdı. Bu saldırı ve baskılar sonrasında yüzlerce inşaat işçisi gözaltına alındı ve şimdiye kadar 27 işçi tutuklandı. 3. Havalimanı ortaklığına miyarlarca lira aktaran iktidar, işçilerin talepleri karşısında şahin kesildi. Gece, gündüz demeden havalimanının yetişmesi için çalıştırılan işçilerin haklı talepler için yaptıkları eylemler bir kez daha dış güçlerin oyunu olarak nitelendi." şeklinde konuştu.
"3. Havalimanı işçilerinin talepleri haklı ve meşru taleplerdir"
İşçilerin taleplerinin açık ve net olduğunu dile getiren Sinan Uğur"Ücretler zamanında ödensin, yatakhanelerdeki tahtakuruları temizlensin, yemekler düzeltilsin, iş güvenliği önlemleri alınsın, servis sorunu çözülsün. 3. Havalimanı işçilerinin talepleri haklı ve meşru taleplerdir. Bu talepler anayasa da ve iş kanununda yer bulan taleplerdir. Aynı zamanda işçilerin bu haklı talepleri Türkiye'nin de taraf olduğu uluslararası sözleşmeler ile güvence altına alınmıştır. Bu taleplerde başka güçlerin izlerini arayanlar, işçilere hakaret edenler, azılı işçi düşmanları olarak hafızalarımıza kazınmıştır. İktidar ve işveren, bu taleplerin yasalarda var olan, işverenlerin yerine getirmekte zorunlu olduğu talepler olduğunu biliyorlar. Ama yerine getirmiyorlar, talepleri için mücadele edenler ise saldırıyor, tutukluyorlar. Bu şekilde bütün işçi sınıfına gözdağı vermek istiyorlar. Şunu hatırlatmak isteriz, inşaat işçilerinin talepleri tüm işçi sınıfımızın ve emekçilerin talepleridir. Tutuklanan işçiler bir an evvel serbest bırakılmalı ve işçilerin talepleri karşılanmalıdır." dedi.