• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Aliağa Şube Binası Yenilendi

03.09.2018

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube binası yenilendi. Yenilenen binanın açılışını Genel Merkez Mali Sekreterimiz Turgut Düşova ve  Aliağa Şubesi Başkanı Ahmet Oktay yaptı. Açılış töreninde sendikanın bölge temsilcileri, şube başkanları ve yardımcılarının yanı sıra Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri hazır bulundu. 

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube binası yapılan tadilat sonrası yenilendi. Bir süredir tadilat aşamasında olan binanın açılışı gerçekleşti. Bina açılışında konuşan Başkan Ahmet Oktay, "Bu bina yapılalı yaklaşık 20 yıla yakın bir zaman oldu. Ama o zamanın teknolojisiyle yapılan bir binaydı. Tadilata ihtiyacımız vardı. Dolayısıyla biz de bu binamızı bizden sonraki jenerasyona, genç arkadaşlarımıza daha kullanışlı bir hale getirip onlara teslim etmek istedik. Ben öncelikle bize bu desteği sağlayan başta merkez yöneticilerimiz olmak üzere bu binanın tadilatında emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum." dedi. 

Binanın şuan kullanıma açık olduğunu belirten Oktay, "Bundan sonraki süreçte konferans salonumuzun adı da Necmettin Giritlioğlu Konferans Salonu'dur. Necmettin Giritlioğlu, Aliağa'da ilk sendikal örgütlenmeyi, ilk işçi örgütlenmesini başlatan ve Aliağa'da ilk grev uygulamasını yapan Yapı- İş Sendikası'nın genel başkanıdır.  Necmettin Giritlioğlu'nun adını gelecek nesile de aktarabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Kendisini buradan rahmetle anıyorum. Bugün tekrar kendisini burada yad etmiş bulunuyoruz. Binamız tüm işçi sınıfına hayırlı olsun." diyerek sözü Petrol-İş Genel Merkez Yöneticisi Turgut Düşova'ya bıraktı. 

"Türkiye genelinde sendika binaları yenilendi" 

Sözlerine Petrol-İş Sendikası'nın Türkiye'de 16 bölgede şubesinin olduğunu belirterek başlayan Düşova, "Bazı şubelerimizin ortalama yirmi ya da otuz yılın üzerinde kuruluş tarihleri var. İki dönemdir hemen hemen tüm şubelerimiz yenilendi. Bazıları ise yeni binalar alınarak yenilendi. Bazıları da sıfırdan binalar yapılarak yenilendi. Petrol - İş Sendikası uzun yıllar bu şubelerimizde tadilat yapmayacak hale getirildi. Aliağa'da Petrol iş Sendikası'nın çok önemli görevleri var. Hem demokrasinin gelişmesinde hem işçi sınıfının önderi örgütlenmelerde, mücadelede yıllardır öncülük yapmış bir sendikadır. Yenilenen salonumuz sanat, kültür, tiyatro, müzik alanında hem üyelerimize hem de Aliağa halkına, işçi sınıfına katkı sağlayacak. Yine yenilenen salonumuz, başta üyelerimiz olmak üzere örgütsüz, örgütlü, taşeron çalışan ve kardeş sendikalarımızın tüm üyelerine her zaman açıktır. Onlara hizmet vermeye devam edecektir. Lokalimiz Aliağa'daki işçi sınıfının buluşma yeridir, tartışma yeridir. Petrol - İş Sendikası Aliağa'da bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sadece kendi üyeleriyle ilgili değil bölgedeki tüm işçi sınıfının sorunlarıyla ilgili önderliğine devam edecektir. Şube başkanını, icrası ve yönetimini özellikle Necmettin Giritlioğlu ile ilgili aldıkları güzel karar için kutluyorum. Necmettin Giritlioğlu'nu tekrar anmak, hatırlamak için isminin koyulmasından dolayı kendilerini kutluyorum. Necmettin Giritlioğlu Petrol - İş Sendikası ve Aliağa'da örgütlenmenin tohumunu atmıştır. Işıklar içinde uyusun. Hayırlı olsun." diyerek sözlerini tamamladı.
Yapılan konuşmaların ardından tüm davetliler yenilenen Petrol-İş Şube binasını gezdi. 

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı