Aliağa Şube: Saldırıları kınıyoruz

18 Ekim gecesi yapılan  saldırılarda 24 askerimizin şehit olması, 18 askerimizin de yaralanması ülkemizin dört bir yanında yüreklere ateşler düşürmüş, ülkemizi ve örgütümüzü yasa boğmuş, acılarımıza yeni acılar katmıştır.

20.10.2011

Bitlis'in Güroymak ilçesinde yola yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu beş güvenlik görevlisi ve biri çocuk, üç yurttaşımızın yaşamını yitirmesi, 20 vatandaşımızın yaralanması, Hakkari'nin Çukurca ve Yüksekova ilçelerindeki güvenlik birimlerine ve sınırdaki askeri birliklere 18 Ekim gecesi yapılan terör saldırılarında 24 askerimizin şehit olması, 18 askerimizin de yaralanması ülkemizin dört bir yanında yüreklere ateşler düşürmüş, ülkemizi ve örgütümüzü yasa boğmuş, acılarımıza yeni acılar katmıştır.
Bitlis ve Hakkari de terör saldırısıyla toprağa verdiğimiz insanlarımız, ülkemizin canını yakmıştır. Yaşanan bu terör olaylarında Turgut Özal'dan bu tarafa her hükümetin ortak açıklaması “bıcak kemiğe dayandı” sözcüğü olmuştur. Yapılan bu açıklamalar  ne yaşanan sorunu, ne de yaşanan acıyı ortadan kaldırmıştır.

İktidara gelenler bir politika üretip sorunu çözmek yerine, sorunun büyümesine neden oldu. Yaşanan terör olaylarında silah tacirleri, uyuşturucu kacakçıları hep yararlandı. Ayrıca kandan beslenen siyasetçiler de yararlanmaya çalıştılar. Bu tür terör olaylarından beslenenler bilmelidir ki; bir gün kendileri de zarar göreceklerdir.

Uzmanlar bütün bu yaşanan olayların Büyük Orta Doğu Projesi sebebiyle olduğunu söylemektedir. Bu projenin hayata geçmesi için; yoksul, fakir, emekçi çocuklarımızın toprağa düşmesi, ailelerinin acıya boğulmasını yok saydılar.

Ülkemizde oynanan bu oyunları yok sayarak, Libya'dan Suriye'ye kadar tüm Ortadoğu'yu kurtarmaya çalışmayı da ibretle izliyoruz. Başta görev gereği gönderildiği yerden nasıl haber gelecek diye telefonun başında yaşamını sürdüren aileler olmak üzere, bu ülkede yaşayan tüm insanların sorumluluğu Hükümete aittir. Ankara'ya gönderilen vekiller de dahil laf üretmek yerine, politika üreterek ülkemizde yaşayan insanları, yarın kaygısından arındırmak ilk görevleridir. Kendi ülkesinin sorununu çözmeden  başka ülkelerin sorunlarını çözmenin mümkün olmadığı bilinmelidir.

Bu ülkeyi Bosna Hersek'e çevirmeye çalışanlar bilmelidirler ki; bizler her zamankinden daha fazla birliğimize kenetleneceğiz.Yan yana durarak, soğukkanlıklıkla, akılla birliğimizi koruyarak kandan beslenenlere fırsat vermeyeceğiz.

Bu duygularla toprağa düşen insanlarımızı,şehitlerimizi rahmetle anıyor,geride kalanlara başsağlığı, yaralılarımızada acil şifalar diliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Petrol-İş Sendikası Ailağa Şube