Aliağa Şube Temsilciler Kurulu yapıldı

Aliağa Şube Temsilciler Kurulu 26.09.2008 tarihinde yapıldı.
26.09.2008

Şubemiz Temsilciler Kurulu 26.09.2008 tarihinde toplanarak aşağıdaki gündem maddelerini görüşmüştür: 11 Eylül 2008 günü yapılan, Petrol-İş Sendikası olağanüstü Başkanlar Kurulunda görüşülen, 2009- 2010 toplu iş sözleşmesi dönemine yönelik, Petrol- İş Sendikasının genel politikalarını değerlendirmiştir. Bu çerçevede Temsilciler Kurulumuz Ramazan bayramı sonrası, Petkim, Tüpraş ve Storopack iş yerlerimizde TİS hazırlıklarına başlayarak, delegelerimizle ve üyelerimizle genel toplantılar yapmayı planlamıştır. Bu toplantılar sonrası TİS taslaklarımıza son şekli verilecektir.-KEY ödemelerinde yapılan yanlışlıklarla ilgili; İş veren yetkilileri ile görüşülüp, burada yaşanan sorunun, iş veren yetkilileri ve Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri ile birlikte çözümü için Şubemiz tarafından gerekli girişimler yapılacaktır. Bu konuda çözüm yolubulunamazsa, Sendikamız sosyal güvenlik kurumu yetkilileri ile görüşerek farklı çözüm yolları arayacaktır.-Üyelerimizin oluşturmuş olduğu " Emekli Petrol İşçileri Derneği " bünyesinde, ihtiyaç sahibi öğrencilere karşılıksız "Burs" verilmesi çalışmaları tamamlanmıştır. Temsilciler Kurulumuz, derneğimizin bu çalışmalarını destekleme kararı almıştır.-Çeçen yıl örgütlenmeye çalıştığımız, Çiğli Organize Sanayi bölgesinde bulunan "Esen plastik" iş yerinde bir çok arkadaşımız işten atılmıştı. İşten atılan 14 arkadaşımız adına açılan davalar, Sendikamız lehine sonuçlanmıştır. Esen Plastik işvereni bu haksız uygulamasına karşı 12+ 4 maaş tazminat ödemeye mahkum olmuştur. Yerel Mahkemenin vermiş olduğu karar Yargıtay da onandıktan sonra, iş veren arkadaşlarımızı işe geri almazsa bu tazminatları ödemek zorunda kalacaktır. Esen Plastik iş yerinde uzun süre direnerek, bu sonuca ulaşan arkadaşlarımızı Temsilciler Kurulu olarak bir kez daha kutluyoruz.-Temsilciler Kurulumuz,Şubemize bağlı iş yerlerinde daha önceki yıllarda gerçekleştirmiş olduğumuz Sosyal ve Kültürel faaliyetleri, bu dönem tekrar gerçekleştirmeyi kararlaştırmıştır. Bu çerçevede Şubemizde üyelerimiz için Tiyatro, Türk Halk Müziği, Halk Oyunları eğitimleri verilecektir. Üyelerimiz tarafından talep edilmesi halinde, yeterli sayıda kursiyer varsa ve uygun görülürse daha başka kurslarda açılmasına karar verilmiştir.-Yeni Sözleşme döneminde tüm üyelerimize başarılar diliyoruz.

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Temsilciler Kurulu.