Aliağa Şubemizde 1 Mayıs Kutlamaları

04.05.2018

Aliağa Şubemiz olarak işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma Günü 1 Mayıs'ı, sabahın erken saatlerinden itibaren kutlamaya başladı.
Aliağa Şubemiz örgütlü olduğu işyerlerinde başlayan kutlamalar,vardiyadan çıkan üyelerimizin ve Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleriyle Aliağa Şube önünde buluşarak devam etti. '-Yaşasın 1 Mayıs, İşte 1 Mayıs Alanlardayız, sloganlarıyla Petrol-iş önünden başlayan kortej,Aliağa esnafının ve vatandaşların alkışlarıyla Demokrasi Meydanı'na kadar devam etti.

Kortejin alana ulaşmasının ardından Aliağa Şube Başkanımız Ahmet Oktay'ın açılış konuşmasıyla program başladı.
Alanı dolduran emekçilere seslenen Ahmet Oktay eski şube başkanı İsmail Doğan'ın gözaltına alınmasına değinerek;biran önce serbest bırakılmasını ve yalnız olmadığını dile getirdi.

Aliağa Şube Başkanımız Ahmet Oktay;Taşeron çalışma sisteminden,iş cinayetlerine,kıdem tazminatlarına ve işçi sınıfını ilgilendiren birçok konuya değinerek işçi sınıfının birlik ve beraberlik içinde birçok sorunun üstesinden geleceğini belirtti.
Ahmet Oktay'ın açılış konuşması ardından basın açıklamasını Disk Genel İş Sendikası İşyeri Baştemsilcisi Doğanşah Aydın yaptı.

FLORMAR'DA DİRENİŞ SÜRÜYOR

Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu bulunan ve ülkemizin önde gelen kozmetik firmalarından birisi olan Flormar'da işçiler, sendikalaştıkları için işten çıkartılıyorlar. Bugün itibariyle işten çıkarılan işçi sayısı 115'e ulaştı. İşveren önce sendikalaşma çalışmasının öncü işçilerini işten çıkarırken, şimdi başlayan direnişe destek veren işçileri işten atmaya başladı. Öyle ki, tezgah başında birlikte çalışırken işten atılıp direnişe geçen işçi arkadaşlarını alkışladığı için işçiler kapı önüne...