• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Aliağa Şubemizde 1 Mayıs Kutlamaları

02.05.2019

Aliağa Şubemiz işçilerin birlik ve dayanışma günü 1 Mayıs'ı sabahın erken saatlerinden itibaren örgütlü olduğu işyerlerinde halaylar ve sloganlar eşliğinde kutlamaya başladı.İş yerlerindeki kutlamalar sonrasında, Aliağa Şubemizin önüne gelerek diğer tüm işçi dostlarımızla kortej eşliğinde Demokrasi Meydanı'na yürüdüler.

Açılışta, tüm iş cinayetinde hayatını kaybeden işçiler, görevi başında şehit düşen asker ve polislerimiz için saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı okundu. Ardından Aliağa Şube Başkanımız Ahmet Oktay açılış konuşmasını yaparak alandaki kitleye seslendi.

Konuşmasında; “Onurlu insanlar, dürüst insanlar, alın teriyle geçinen işçiler, emekçiler hepiniz hoş geldiniz. 1 Mayıs İşçi Bayramımız kutlu olsun değerli arkadaşlarım. Bizlere yapılan saldırılara dur demek için, taleplerimiz haykırmak için bugün hep beraber bayramımızı burada kutlayacağız. Yoğun ve sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Emeğe karşı yapılan saldırıların hat safhada olduğunu hepimiz biliyoruz, yaşıyoruz. Alın terimizi bizden çalmak istiyorlar. Emeğimizi bizden çalmak istiyorlar. Onlara dur demek için buradayız. Eğer bugün bizim kazanılmış haklarımıza el uzatanlara, bizim alın terimizi çalmaya çalışanlara, bizim emeğimizin karşılığını çalmaya çalışanlara alanlarda hep beraber tepkimizi ortaya koymamız lazım. Kıdem tazminatımıza, geleceğimize, çocuklarımızın geleceğine uzanan elleri hep beraber kırmasını biliriz. Bunu çok iyi bilsinler. Sermayenin sağı, solu yoktur. Sermayenin yerlisi yabancısı yoktur. Sermayenin dini, dili, ırkı yoktur. Sermaye her yerde aynı şeyi hedefler. En az maliyetle en çok karı düşünür. Buradan Koç yetkililerine sesleniyoruz. Akıllarını başlarına alsınlar. Bizim kazanılmış haklarımızı gasp etme niyetiyle gelmesinler. Yoksa 4 bin 300 TÜPRAŞ çalışanıyla Aliağa’da, Batman’da, Kocaeli’de, Kırıkkale’de şalteri indiririz arkadaşlar.” diyerek sözlerine son verdi.

Aliağa Şube Başkanımız Ahmet Oktay’ın konuşması sonrasında Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenlerinin hazırlamış olduğu basın açıklamasını DİSK Genel-İş 5 Nolu Şube Yöneticisi Sinan Uğur okudu.Açıklamanın ardından şiir ve müzik dinletisi başladı. Halaylar eşliğinde 1 Mayıs İşçi Bayramı son buldu.